Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κινητοποιούνται οι... άστεγοι μαθητές

Στους δρόμους βρέθηκαν οι μαθητές και οι γονείς δύο σχολείων σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, χτες το πρωί, να κινητοποιούνται απαιτώντας σχολικές υποδομές που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, καθώς και αυτοί των τριών Πειραματικών Δημοτικών σχολείων Αλεξανδρούπολης (1ο - 2ο - 3ο) στεγάζονται αντίστοιχα σε δύο διατηρητέα κτίρια τα οποία εδώ και χρόνια βρίσκονται στο έλεος του χρόνου και της φθοράς χωρίς να παίρνουν η πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς την ευθύνη της συντήρησης των κτιρίων μιας και τα διαθέτουν για να στεγάζονται τα συγκεκριμένα σχολεία ή δεν προτείνει, τουλάχιστον, κάποια εναλλακτική λύση ώστε να μεταφερθούν άμεσα οι μαθητές σε σύγχρονα σχολικά κτίρια κατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές του 12ου Δημοτικού απείχαν από τα μαθήματα και μαζί με τους γονείς τους έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα εδώ και ενάμιση χρόνο μακριά από το σχολείο τους, σε προκάτ που είναι τοποθετημένα σε οικόπεδο του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο προορίζεται για πάρκινγκ. Επίσης, το σχολείο από 12θέσιο υποβαθμίστηκε σε 6θέσιο και πολλοί γονείς καταγγέλλουν ότι σπρώχνονται στην ιδιωτική εκπαίδευση ή σε σχολεία άλλων περιοχών.

Στην Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα, οι μαθητές των τριών πειραματικών Δημοτικών που στεγάζονται στην Ακαδημία της πόλης, απείχαν από τα μαθήματά τους. Η Ακαδημία ανήκει στην ΟΣΚ ΑΕ και με συνευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έχει γίνει καμία επισκευή στο κτίριο εδώ και δεκαετίες (χτίστηκε το 1930) πέρα από κάποιες ψευτοεπισκευές με αποτέλεσμα να καθίσταται επικίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ