Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Στρατός στους πρόσφυγες!

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Η αποστολή επιπλέον στρατιωτικής δύναμης για τη φύλαξη των συνόρων με το Μαρόκο και ειδικότερα για την περικύκλωση των δύο ισπανικών θυλάκων - στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπου στοιβάζονται οικονομικοί πρόσφυγες από την Αφρική, ήταν η αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης στην τραγωδία που σημειώθηκε στο θύλακα της Σέουτα. Τουλάχιστον πέντε Αφρικανοί μετανάστες σκοτώθηκαν από πυρά την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στο ισπανικό έδαφος, ενώ στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλα 50 από τα συνολικά 163 άτομα που προσπάθησαν να περάσουν στη Σέουτα.

Ο υπουργός Αμύνης Χοσέ Μπόνο, που ανακοίνωσε χτες την αποστολή στρατευμάτων για... περιπολίες, πρόσθεσε ότι οι σφαίρες από τις οποίες σκοτώθηκαν οι μετανάστες δε χρησιμοποιούνται από τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ισπανίας, κατά συνέπεια οι ευθύνες βαρύνουν το Μαρόκο. Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Μαρία Τερέσα ντε λα Βέγα, διευκρίνισε ότι δύο από τους Αφρικανούς σκοτώθηκαν σε ισπανικό έδαφος, ενώ οι άλλοι τρεις βρέθηκαν νεκροί στο Μαρόκο. Ωστόσο, τα μαροκινά Μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι άτυχοι μετανάστες σκοτώθηκαν από πυρά των Ισπανών της Πολιτοφυλακής.

Επισήμως, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Σαπατέρο και ο Μαρονικός ομόλογός του Ντρις Γιετού, δήλωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια(;).

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία διατηρεί εδώ και αιώνες δύο θύλακες στο βόρειο Μαρόκο: της Σέουτα (πληθυσμός 76.000 κάτοικοι) και της Μελίγια (πληθυσμός 69.000 κάτοικοι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ