Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Εξω από τα πλαίσια του διεθνούς δικαίου

Το κάλεσμα του Ευρωκοινοβουλίου προς τη Ρωσία για διεξαγωγή «δημοκρατικών αλλαγών» στη Λευκορωσία δεν απέχει πολύ από την άμεση επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους και βρίσκεται έξω από τα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Λευκορωσίας Ρουσλάν Γιεσίν, σχολιάζοντας την απόφαση για τη Λευκορωσία, που ψήφισε στις 29 Σεπτέμβρη το Ευρωκοινοβούλιο.

«Είναι φανερά τα κίνητρα ορισμένων πολιτικών παραγόντων, που πρωταγωνιστούν στην έγκριση τέτοιων ντοκουμέντων, για να αυξήσουν το πολιτικό τους κεφάλαιο και ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσουν την προσοχή από τα υπαρκτά ουσιαστικά κοινωνικο-οικονομικά και πολιτικά προβλήματα της ΕΕ», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «η εξαγωγή εγχρώμων επαναστάσεων στη Λευκορωσία θα αποβεί μάταια».

Στις 30 Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε πως θεωρεί ότι «αν και δεν είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει κάποιος ανοιχτά, με τη χρήση των όπλων, να πολεμήσει ενάντια στο κράτος μας, εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Την ίδια ώρα, ο Λευκορώσος Πρόεδρος τόνισε πως προς το παρόν «γίνεται κατορθωτή η αντίσταση στον ενημερωτικό πόλεμο που έχει εξαπολυθεί ενάντια στη χώρα», αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει στην υποτίμηση της κατάστασης που διαμορφώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ