Κυριακή 9 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 9/10
  • Το συγκρότημα «Locomondo»
    Το συγκρότημα «Locomondo»
    Συμφωνικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζει η ορχήστρα της Νέας Οπερας της Μόσχας, στο Ηρώδειο, με σολίστ τους Μαρία Φαραντούρη, Γιώργο Νταλάρα, Πέτρο Πανδή, Τατιάνα Παπαγεωργίου, Βικτώρια Μαϊφάτοβα, Βαγγέλη Χατζησίμο και Δημήτρη Κασιούμη.
  • Ο θίασος «Αβάντι» παρουσιάζει από σήμερα, στην παιδική σκηνή του «Περοκέ», το έργο της Κέλλυς Σταμουλάκη «Ως την άκρη του Ονείρου...», σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και Κέλλυς Σταμουλάκη, μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Παίζουν: Βασίλης Λέκκας, Γιώργος Λαμπάτος, Χάρης Αγγέλου, Νίκος Τουρνάκης, Αργυρώ Αγγελοπούλου, Αλέξανδρος Ράπης, κ.ά.
  • Τρίτη και τελευταία μέρα του ροκ φεστιβάλ, που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας και συγκεκριμένα οι μαθητές των μουσικών τμημάτων του, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης). Εναρξη: 8μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 10/10
  • Το νέο βιβλίο του Γιάννη Κοντού, «Τα ευγενή μέταλλα ΙΙ», παρουσιάζει (8μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11), ο Δ. Μυταράς. Το βιβλίο περιέχει κείμενα για συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους, για το θέατρο, για βιβλία, δρόμους και στοές της Αθήνας, κείμενα αγάπης και αυτοβιογραφικά. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Κώστας Καζάκος, Κάτια Δανδουλάκη. Παράλληλα, θα λειτουργεί ομαδική έκθεση των: Γ. Αδαμάκου, Χρ. Καρά, Β. Κυπραίου, Μ. Μανουσάκη, Γ. Μιχαηλίδη, Φ. Πατρικαλάκι, Γ. Ρόρρη, Γρ. Σεμιτέκολο, Τ. Σιδέρη, Σ. Σόρογκα, Γ. Ψυχοπαίδη κ.ά.
  • Ρωσικό μπαλέτο στο Ηρώδειο
    Ρωσικό μπαλέτο στο Ηρώδειο
    Μουσική βραδιά, στις 8μ.μ., στον κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα), με λαϊκούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες από την Αγιάσο της Λέσβου.
  • Παραδοσιακές παραλλαγές με σαντούρι, βιολί, λαούτο και φωνή, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι) από τους Κυριάκο Πετρά, Κώστα Σιδέρη και Ουρανία Λαμπροπούλου.
Τρίτη 11/10
  • Η Δόμνα Σαμίου γιορτάζει την πενηντάχρονη παρουσία της στην παραδοσιακή μας μουσική με μεγάλη μουσική παράσταση, στο Ηρώδειο (8.30μ.μ). Μαζί με 200 καλλιτέχνες (μουσικούς, τραγουδιστές, χορευτές) θα παρουσιάσει κομμάτια που υμνούν τη φύση και τον έρωτα.
  • Την καινούρια φωτογραφική δουλιά της, με τίτλο «Ταξιδεύοντας...», παρουσιάζει (11/10 - 11/11) η Διονυσία Αλεξιάδη στην αίθουσα «Millefiori ARTspace» (Χάρητος 29). Τα έργα αποτελούν «καρπό» των ταξιδιών της στην Κίνα, τη Ρωσία, την Κούβα, την Αργεντινή, το Περού, κ.ά.
Τετάρτη 12/10
  • Η πορεία ενάμιση αιώνα ρωσικού μπαλέτου παρουσιάζεται στο Ηρώδειο (8.30μ.μ.) από νέα αστέρια της ρωσικής σκηνής και 10μελές συνοδευτικό σύνολο. Χορευτές όπως ο Φιλίν και ο Αχμέτοβ, ο Γκουντάνοφ και ο Περετόκιν, ο Νεπορόζνι και ο Ζαμπαμπούριν, η Λιέπα και η Λουνκίνα, η Μουσαβάροβα και η Κρέτοβα, η Τσερνομπρόβκινα και η Ζάρκοβα θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα έργα «Λίμνη των Κύκνων», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης», «Σπάρτακος», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κ.ά.
  • «Ως την άκρη του ονείρου...» από το Θίασο «Αβάντι»
    «Ως την άκρη του ονείρου...» από το Θίασο «Αβάντι»
    Πρεμιέρα της «Γλωσσοκοπάνας ή Στόμα έχει και μιλιά δεν έχει» του Μαριβώ, στο θέατρο «Τόπος Αλλού», που θα παίζεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου και σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Μιράντα Ζαφειροπούλου Χρύσανθος Παύλου, Αννα Ελεφάντη, Κωνσταντίνος Δανίκας, κ.ά.
  • Ρεσιτάλ πιάνου της Νέλλης Σεμιτέκολο, στο Μέγαρο Μουσικής, με έργα Μπετόβεν, Μπραμς, Στραβίνσκι και Ραχμάνινοφ.
  • Συναυλία του Στάθη Δρογώση, στο «Cafe Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210-7560.102).
Πέμπτη 13/10
  • Οι «Locomondo» προσφέρουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σε ρυθμούς Reggae και Ska και τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο τους «Δώδεκα μέρες Τζαμάικα», στο «Cafe Αλάβαστρον».
Παρασκευή 14/10
  • Με τον μετρ του φανκ Milo Z και το εκρηκτικό του γκρουπ ανοίγει η αυλαία του «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς). Εμφανίσεις μέχρι 20/10.
  • Το «Οξυγόνο live» (Βούρβαχη και Κορυζή 4, Ν. Κόσμος, τηλ. 210 9240.740) ξεκινά το πρόγραμμά του. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στη σκηνή του θα εμφανίζονται οι «1.550».
Σάββατο 15/10
  • «Ο Βιολιστής στη Στέγη» των Joseph Stein - Sheldon Hanrnick - Jerry Bock, που σκηνοθέτησε ο Κώστας Τσιάνος και παρουσιάστηκε το καλοκαίρι συνεχίζει τις παραστάσεις του στο θέατρο «Βεάκη». Ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Νόρα Βαλσάμη, Τάσος Κωστής, Χρήστος Φωτιάδης, Αλίκη Αλεξανδράκη, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Σταυριάννα Πανδή, Αδαμαντία Κοντογεώργη, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ