Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Υπολειτουργούν τα σχολεία

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε πολλά σχολεία του Περάματος, καταγγέλλει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Γιάννης Πατσιλινάκος προς την υπουργό Παιδείας.

Οπως τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, είναι χαρακτηριστικό «το γεγονός πως κανένα ολοήμερο τμήμα, εκτός του 6ου Δημοτικού, δε λειτουργεί, αφού δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί και όπου υπάρχουν, καλύπτουν θέσεις του βασικού προγράμματος. Ελλείψεις παραμένουν και σε ειδικότητες κύρια γυμναστών και δασκάλων αγγλικών σε όλα σχεδόν τα δημοτικά σχολεία».

Ο Γ. Πατσιλινάκος επισημαίνει ότι «υπάρχουν περιπτώσεις σχολείων που υπολειτουργούν, αφού εντοπίζονται πολλά κενά σε βασικές ειδικότητες καθηγητών, όπως στα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσια, καθώς και στα 1ο και 2ο Ενιαία Λύκεια και το 1ο ΤΕΕ».

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά την υπουργό Παιδείας «ποια μέτρα θα πάρει, ώστε να καλυφτούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Περάματος, ώστε αυτά να λειτουργήσουν κανονικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ