Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δεν έχει ακουστεί νότα...

Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη

«Τα μουσικά σχολεία, 18 χρόνια μετά την καθιέρωσή τους, εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς ενιαία αναλυτικά προγράμματα, χωρίς τη διανομή ενιαίων διδακτικών βιβλίων, χωρίς τη διενέργεια των - προβλεπόμενων από το νόμο - προπαρασκευαστικών μαθημάτων στα δημοτικά σχολεία, χωρίς - τα περισσότερα από αυτά - κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, χωρίς σαφές νομοθετικό πλαίσιο για πολλές από τις λειτουργίες τους, χωρίς αποτελεσματικό εποπτικό μηχανισμό και πολλά άλλα "χωρίς"!

Ας ξεκινήσουμε τη σχολική χρονιά, λοιπόν, διεκδικώντας δυναμικά το πρώτο από τα αυτονόητα (την άμεση τοποθέτηση καθηγητών) και ας το φωνάξουμε πολύ δυνατά, όλοι μαζί, σε όλη την Ελλάδα!»

Με τα παραπάνω λόγια καλεί η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων σε πανελλαδική κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 6/10. Η κινητοποίηση των σχολείων της Αττικής θα γίνει στο υπουργείο Παιδείας στις 11.00 π.μ., της Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και των άλλων περιοχών στην έδρα της Περιφέρειας, της Νομαρχίας ή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση τις αποφάσεις των συλλόγων κάθε σχολείου. Ηδη έχει πάρει απόφαση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Πάτρας για κινητοποίηση την Πέμπτη στις 8.30 π.μ., τονίζοντας στην ανακοίνωσή του ότι «είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δωρεάν και ισότιμα, υψηλού επιπέδου, σύγχρονη και δημοκρατική δημόσια εκπαίδευση σε όλους τους νέους, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις».

Με βάση την παραπάνω απόφαση του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων Μουσικών Σχολείων να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για την καθυστέρηση στους διορισμούς καθηγητών Μουσικών Οργάνων και Γενικής Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, Αντώνης Σκυλλάκος και Γιώργος Χουρμουζιάδης, με χτεσινή τους Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, ρωτούν «αν θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση καθηγητών Μουσικών Οργάνων στα σχολεία».

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί το ΚΚΕ εντείνεται με σειρά Ερωτήσεων των βουλευτών του προς την υπουργό Παιδείας συγκεκριμένα για τα μουσικά σχολεία της χώρας. Αλλωστε, όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ, «τα κενά εκπαιδευτικών στα 34 μουσικά σχολεία της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, προσεγγίζουν τα 1.100 άτομα, γεγονός που συνεπάγεται την υποβάθμιση των σχολείων σε όλους τους άξονες της εκπαίδευσης».

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Τσιόγκας και ο Νίκος Γκατζής, σε Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας, καταγγέλλουν ότι στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων δεν υπάρχουν ακόμα καθηγητές, γεγονός που κάνει σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία του σχολείου. Με δεύτερη Ερώτηση, οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι κανείς από τους 50 καθηγητές που πρόκειται να διδάξουν στο Μουσικό Σχολείο Βόλου δεν έχει ακόμα προσληφθεί.

Στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου οι ελλείψεις είναι τόσο έντονες που είναι αδύνατη έστω και η στοιχειώδης λειτουργία του σχολείου. Οπως καταγγέλλουν με Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη, λείπουν 8 καθηγητές Γενικής Παιδείας και 35 καθηγητές μουσικών μαθημάτων.

Με Ερώτησή τους προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές Σταύρος Σκοπελίτης και Γιάννης Πατσιλινάκος καταγγέλλουν την παρόμοια κατάσταση που επικρατεί στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης. Μια κατάσταση που είχε αντιμετωπίσει το σχολείο και την περσινή χρονιά και, παρά τις υποσχέσεις στελεχών του υπουργείου, κάθε χρόνο εντείνεται.

Στις Ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν ρωτώντας την υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση κάλυψη των αναγκών με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ