Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Μαζί με τη νεολαία να δυναμώσουμε το ταξικό μέτωπο»

Εκδήλωση χτες το βράδυ στον Πειραιά

«Θέλουμε την εμπειρία και τις ανησυχίες σας, τη γνώμη και τις προτάσεις σας. Μα πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε την ενεργητική συμμετοχή σας. Μέσα από την οικογένειά σας, μέσα από κάθε σύλλογο, μέσα στα σωματεία, στη γειτονιά». Αυτό τόνισε η Βάνα Τζιαντζή, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Πειραιά με θέμα τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, αλλά και τις προτάσεις για τα προβλήματα της νεολαίας, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που διοργανώνει το ΚΚΕ.

Εμείς, οι γονείς που δεν μπορούμε ο καθένας μόνος του, να φροντίσουμε να μη σκοντάψουν τα παιδιά μας, ένα δρόμο έχουμε, τόνισε η ομιλήτρια. Να βοηθήσουμε τους νέους ενεργητικά να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή. Ν' απορρίψουν τον ανταγωνισμό, την ατομικότητα, την απάθεια, την απεμπόληση των δικαιωμάτων τους - όπως τους εκπαίδευε το περίφημο παιχνίδι προπαγάνδισης της ΕΕ να απαιτούν ένα ένα τα δικαιώματά τους από το αερόστατο για να σωθούν. Να αρνηθούν τη μοίρα που τους προδιαγράφει το κεφάλαιο «του απασχολήσιμου και καλά εφοδιασμένου νέου που θα εργάζεται σε δύο διαφορετικούς εργοδότες με δύο διαφορετικές απασχολήσεις και θα αναλαμβάνει ο ίδιος τις ευθύνες για την ασφάλισή του, τη στέγαση και την υγειονομική περίθαλψη με αντίστοιχη μείωση των ευθυνών του κράτους». Να μάθουν όσα τους στερεί σήμερα το εκμεταλλευτικό σύστημα: Την αλήθεια, τη δύναμη της μόρφωσης, της επιστημονικής γνώσης, την πραγματική ιστορία της χώρας και του κόσμου, την ανάγκη και τη δύναμη των κοινωνικών αγώνων.

Τέλος, η ομιλήτρια κάλεσε τους συγκεντρωμένους «μαζί με τη νεολαία να δυναμώσουμε το ταξικό μέτωπο, να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα όχι μόνο για να αποκρούσουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής επίθεσης, αλλά για να ξεριζώσουμε τις αιτίες που προκαλούν την εξαθλίωση. Η φύση του παιδιού, τόνισε, του νέου, είναι ευαίσθητη, περίεργη, φιλομαθής, συλλογική. Ταιριάζει με το όραμα της κατάργησης κάθε εκμετάλλευσης, με το όραμα μιας δίκαιης κοινωνίας. Οφείλουμε να φέρουμε κοντά στους νέους τα συλλογικά μας όνειρα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για τα προβλήματα της νεολαίας κατατέθηκαν προβληματισμοί, αλλά και προτάσεις για να παρθούν υπόψη στη γενικότερη συζήτηση που άνοιξε το Κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ