Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
«Το σχολείο μας δεν είναι εμπόρευμα!»

Δεν έφτανε που είναι ερείπιο το ενοικιαζόμενο κτίριο του σχολείου, ο ιδιοκτήτης έριξε και τρία κοντέινερ στην αυλή
Δεν έφτανε που είναι ερείπιο το ενοικιαζόμενο κτίριο του σχολείου, ο ιδιοκτήτης έριξε και τρία κοντέινερ στην αυλή
Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν χτες οι μαθητές του 4ου Ενιαίου Λυκείου Κάτω Χαλανδρίου, προκειμένου να πιέσουν τη διοίκηση του δήμου, το υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για οριστική λύση στο πρόβλημα της σχολικής τους στέγης, ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και 15 χρόνια.

«Μέσα στον Αύγουστο ο Μαρούδας, ιδιοκτήτης του κτιρίου, εγκατέστησε στο προαύλιο, στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, κοντέινερ και σήκωσε ένα φράχτη, χωρίζοντας την αυλή στα δύο. Το συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Νομαρχίας δεν περιλάμβανε το προαύλιο. Ετσι μόλις η Νομαρχία αρνήθηκε να πληρώσει αυξημένο ενοίκιο, ο Μαρούδας πήρε πίσω το προαύλιο...», είπε στο «Ρ» ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς των μαθητών, Δ. Μιχαηλίδης.

Οι τελευταίες εξελίξεις με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και ανάγκασε τους μαθητές να προχωρήσουν σε αποχή. «ΟΧΙ οι ιδιώτες στα σχολεία». «Το σχολείο μας δεν είναι εμπόρευμα», έγραφαν τα πανό που είχαν αναρτήσει οι μαθητές. Το κτίριο όπου στεγάζεται το 4ο Λύκειο είναι κυριολεκτικά ερείπιο και η αναβλητικότητα από μεριάς δήμου και υπουργείου προκλητική.

«Οι σοβάδες στους τοίχους είναι πεσμένοι. Οι πόρτες διαλυμένες. Η υγρασία το χειμώνα ανυπόφορη. Κάποια παιδιά βάφουν μόνα τους τις τάξεις τους! Εξω από το σχολείο δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο. Ορισμένα σημεία στηρίζονται με δοκάρια, φοβόμαστε μην πέσει στο κεφάλι μας», μας είπαν μαθητές του σχολείου.

δικαιολογημένα τα παιδιά βρήκαν έξω και άρχισαν αποχή
δικαιολογημένα τα παιδιά βρήκαν έξω και άρχισαν αποχή
Η Ευαγγελία Πισιμίση, μέλος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών Χαλανδρίου, μας πληροφόρησε ότι η εκμίσθωση του κτιρίου λήγει το 2006 και είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να επέλθει οριστική λύση. «Τα παιδιά κινδυνεύουν του χρόνου να βρεθούν χωρίς σχολείο. Παλεύουμε δίπλα τους, καταρχήν για να απομακρυνθούν τα κοντέινερ, και επιπλέον για να αποκτήσει το 4ο Λύκειο δικό του κτίριο».

«Κάθε πολίτης του Χαλανδρίου, να βγάλει τα συμπεράσματά του απ' αυτή την υπόθεση. Οι συνέπειες θα είναι τραγικές, αν αναλάβει κάθε δήμος τη χρηματοδότηση και συντήρηση των σχολείων», τόνισε η Λ. Καρατζά, δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Χαλάνδρι, Δύναμη Ενότητας». «Αν στο Χαλάνδρι δεν μπορεί να βρεθεί λύση για ένα σχολικό κτίριο, σκεφτείτε τι θα συμβεί σε άλλους, πιο υποβαθμισμένους δήμους. Σκεφτείτε πόσο ακόμα πιο ταξική θα γίνει η παιδεία...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ