Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ - ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Προειδοποιητική στάση το Σάββατο

Διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών - επιδομάτων και την εγκατάλειψη των εγκαταστάσων του συγκροτήματος Πάρνηθας

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα της Πάρνηθας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων και για την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εξώδικο που έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων σε Καζίνο, Ξενοδοχείο και Τελεφερίκ Πάρνηθας προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκη, και το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, το ΔΣ του σωματείου αποφάσισε ομόφωνα σε συνεδρίασή του την πραγματοποίηση προειδοποιητικών στάσεων εργασίας το Σάββατο 10 Ιούνη από τη 01.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας και την Κυριακή 11 Ιούνη από τη 1.00 το μεσημέρι μέχρι τις 3.30 μ.μ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνεχείς περικοπές μισθών και επιδομάτων, που είχαν δοθεί από το 1984 με αποφάσεις του ΔΣ του ΕΟΤ αλλά και συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των επιδομάτων, καθώς και για τις αλλαγές του τρόπου υπολογισμού των προσαυξήσεων.

Επίσης, καταγγέλλουν τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ στο ΔΣ του σωματείου, σύμφωνα με τα οποία ό,τι έχει σχέση με την ουσιαστική ανακαίνιση του κτιρίου, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από το σεισμό, «παγώνει» ενόψει της ψήφισης του νόμου για την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρίας.

Οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα της Πάρνηθας ζητούν:

  • Να σταματήσουν οι περικοπές στους μισθούς και να λυθεί το πρόβλημα όπως λύθηκε με τους εργαζόμενους που αποσπάστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Να προχωρήσει άμεσα η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχει το συγκρότημα χωρίς υπεκφυγές και καθυστερήσεις.
  • Προσλήψεις αορίστου χρόνου για την κάλυψη κενών θέσεων και μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μέσω της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών ή με όποια άλλη διαδικασία είναι δυνατή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ