Σάββατο 15 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα φοιτητικής μέριμνας

Εκπρόσωποι της Ενωσης έδωσαν χτες συνέντευξη Τύπου

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καλεί η Ενωση Μεταπτυχιακών Φοιτητών Θεσσαλονίκης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), μετά την ενεργοποίηση της απόφασης του ΥΠΕΠΘ να καταργήσει το δικαίωμα των υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών στη φοιτητική μέριμνα, δηλαδή σε υγειονομική περίθαλψη, δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου, δωρεάν σίτιση, στέγαση κλπ.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες εκπρόσωποι της Ενωσης, υπογράμμισαν ότι η μεθόδευση αυτή καταργεί τη μέχρι σήμερα απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ που βασιζόταν στο ν. 1566/85 για κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους κι έρχεται σε μία περίοδο, όπου οι υποψήφιοι διδάκτορες εργάζονται σε καθεστώς μαύρης εργασίας, η ερευνητική δραστηριότητα υποβαθμίζεται κι απομακρύνεται από την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ενώ προωθείται ο έλεγχός της από τις επιχειρήσεις. Τόνισαν ότι η έρευνα είναι κοινωνικό αγαθό κι ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η Ενωση καλεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους αν δώσει αγωνιστική απάντηση. Καλεί όλους τους τοπικούς Συλλόγους των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων σε Γενικές Συνελεύσεις και συντονισμό με τους Συλλόγους των προπτυχιακών φοιτητών. Επίσης, τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων και τις Συγκλήτους των ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, να πάρουν σαφή θέση υπέρ των δικαιωμάτων του συνόλου των υποψηφίων διδακτόρων στη φοιτητική μέριμνα.

Μέχρι στιγμής με την απόφαση της Ενωσης Μεταπτυχιακών Φοιτητών Θεσσαλονίκης συντάσσονται οι συνελεύσεις των μελών ΔΕΠ των Τμημάτων Φυσικού, Βιολογίας και οι Κοσμητείες των Θετικών Επιστημών και της Φιλοσοφικής Σχολής. Επίσης, οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, Χημικού, Βιολογικού κι Ιστορικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ