Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζημιές σε εκθέματα

Δύο κύλικες (κύπελλα) που έσπασαν στο Μουσείο της Χίου ήταν τα μοναδικά «θύματα» του χτεσινού σεισμού στο Ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι «τμήμα του πλαστικού της οροφής, βιτρίνας της Περιοδικής Εκθεσης των Ψαρών, κατέπεσε και έσπασε μία από τις κύλικες και στην υπόλοιπη έκθεση του μουσείου έσπασε μία, επίσης, κύλικα στα σημεία της συγκόλλησής της». Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ο τρόπος έκθεσης των ευρημάτων στο μουσείο, ίσως, να μην είναι ο πλέον ενδεδειγμένος ή απλώς να είναι παμπάλαιος. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μουσεία περιοχών γνωστών για την υψηλή τους σεισμικότητα, τότε μάλλον ο σεισμός ήταν αφορμή και όχι η αιτία για τη ζημιά.

Πάντως το ΥΠΠΟ διαβεβαιώνει πως δε σημειώθηκαν άλλες ζημιές σε μουσεία και μνημεία των νησιών της Χίου και Σάμου, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, ωστόσο, «για προληπτικούς λόγους, έκλεισε η Περιοδική Εκθεση των Ψαρών στο Μουσείο της Χίου και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τα αγγεία σε υψηλές βάσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές από ενδεχόμενο άλλο σεισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ