Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΟΚ - ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τις εκκλησιαστικές σχολές...

... χωρίς να κοιτάξουν τα του οίκου τους

«Σοβαρά συνταγματικά προβλήματα» ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την «ανωτατοποίηση» των ιερατικών σχολών, παρόλο που το νομοσχέδιο που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση προετοιμάστηκε από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ - παρουσία του Γ. Παπανδρέου - με τους κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθήνας Γ. Μεταλληνό και Θεσσαλονίκης Χρ. Οικονόμου, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και οι κοσμήτορες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

Μπορεί λοιπόν η Μ. Δαμανάκη να δήλωσε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «οδηγεί σε μία κατάσταση που φέρνει την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω», αλλά παρέλειψε να αναφέρει ότι το κόμμα της το ετοίμασε, αφήνοντας στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου την κατάθεσή του στη Βουλή.

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο εξέφρασαν και οι Γ. Μεταλληνός και Χρ. Οικονόμου, κάνοντας αναφορές στην «επιστήμη» και την «ελεύθερη σκέψη», την ίδια στιγμή όμως που και οι υπάρχουσες πανεπιστημιακές θεολογικές σχολές ακολουθούν ένα αρκετά δογματικό πρόγραμμα σπουδών, που παραμένει πολύ μακριά από την επιστημονική βάση της θρησκειολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ