Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Χέρι χέρι με τις επιχειρήσεις

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ του ΚΚΕ στο Ιδρυμα για εσπερίδα που διοργανώνεται σήμερα με στελέχη επιχειρήσεων

Βήμα σε εταιρίες δίνει συχνά - πυκνά το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (ΟΠΑ - πρώην ΑΣΟΕΕ), προσαρμόζοντας όλο και περισσότερο το περιεχόμενο σπουδών και τις δραστηριότητές του στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Σ' αυτό το πλαίσιο, σήμερα το απόγευμα, το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) διοργανώνει εσπερίδα, με ομιλητές διάφορα στελέχη επιχειρήσεων, ανάμεσά τους και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και με τίτλο «Επαγγελματικές προοπτικές και απαιτήσεις στη σύγχρονη αγορά εργασίας».

Η Κομματική Οργάνωση ΟΠΑ του ΚΚΕ αφού καταγγέλλει το γεγονός της εισόδου επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια και αναφέρει τις σχετικές αποκαλύψεις που είχε κάνει ο «Ρ» το προηγούμενο διάστημα, τονίζει: «Οι ρίζες του ίδιου παγόβουνου αγγίζουνε το περιεχόμενο και τη μορφή της διδακτέας ύλης, τους εσωτερικούς κανονισμούς, τα γραφεία διασύνδεσης, την ιδιωτικοποίηση πλευρών λειτουργίας των ΑΕΙ κλπ.».

Η Κομματική Οργάνωση εξηγεί ότι «επιστήμη στην υπηρεσία των μονοπωλίων πέρα από φθηνό εργατικό δυναμικό σημαίνει ...γιατρούς που να υπερασπίζονται ότι σήμερα π.χ. τα κινητά, ή παλαιότερα τα τσιγάρα, δεν επιβαρύνουν την υγεία, φυσικούς και βιολόγους που να κάνουν τα στραβά μάτια στο απεμπλουτισμένο ουράνιο από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, επιστήμονες πληροφορικής που να αναπτύσσουν λογισμικό μόνο σε συγκεκριμένα ασφυκτικά πλαίσια που καθορίζονται από την κερδοφορία των μονοπωλίων του κλάδου, χημικούς και γεωπόνους στην υπηρεσία βιολογικά τροποποιημένων τροφίμων, ψυχολόγους οι οποίοι θεωρούν τον άρρωστο υπεύθυνο για την ψυχική του αρρώστια και... οικονομολόγους οι οποίοι δογματικά παπαγαλίζουν απόψεις για την αιωνιότητα του καπιταλιστικού συστήματος και το πόσο θετικό είναι για τους εργαζόμενους να μειώνονται οι μισθοί τους»...

Στον αντίποδα όλων αυτών, με το άμεσο αίτημα «έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές», η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ καλεί στην πάλη για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ