Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Αγώνας ζωής για όλη την πόλη

Στο υπό κατάληψη Εργοστάσιο Β΄ βρέθηκε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, ενώ εντείνονται οι προετοιμασίες για την αυριανή απεργία

Από τη συζήτηση με τους εργάτες στο Εργοστάσιο Β΄ της Νάουσας
Από τη συζήτηση με τους εργάτες στο Εργοστάσιο Β΄ της Νάουσας
Στο πλευρό των απολυμένων εργατών και εργατριών των «Κλωστηρίων Ναούσης», που συνεχίζουν τον αγώνα για να μην κλείσουν τα εργοστάσια και να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας, βρέθηκε και χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, μαζί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Τους επισκέφθηκαν στο Εργοστάσιο Β΄, που τελεί υπό κατάληψη από την περασμένη βδομάδα. Τους βρήκαν να σχεδιάζουν τη δράση τους για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας και της συγκέντρωσης που θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Καρατάσου.

Ολες αυτές τις μέρες, το εργοστάσιο είναι το ορμητήριο των εργατών στη μάχη που δίνουν για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλιά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Χτες, μετά από αίτημα της εργοδοσίας, που επιδιώκει να τους αναγκάσει σε αποχώρηση από το χώρο, η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση. Κόντρα και σε αυτή την προσπάθεια, στέκονται ανυποχώρητοι. Παίρνουν δύναμη από το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώνεται από τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής, από τους αγρότες.

Χτες, οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» ξεκίνησαν τη μαζική τους εξόρμηση προς το λαό της Νάουσας. Συγκεντρώνουν υπογραφές συμπαράστασης στον αγώνα τους και καλούν τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες, αύριο, Πέμπτη, να κλείσουν τα καταστήματά τους και να συμμετάσχουν στην πανναουσαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας.

Τιμωρήστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης ενημέρωσε τους απολυμένους για τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή και συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Αποκάλυψε τον ξεκάθαρο αντεργατικό προσανατολισμό της κυβέρνησης, που αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ενώ την ίδια ώρα κάνει πλάτες στον Λαναρά, ο οποίος, παρότι χρηματοδοτήθηκε απλόχερα, ενισχύθηκε με προνόμια και επιδοτήσεις, τελικά κλείνει τα εργοστάσια.

Τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρόνια τώρα στηρίζουν τους κεφαλαιούχους να μεταναστεύσουν στα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα σήμερα 300 ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται μόνο στη Βουλγαρία και να εκμεταλλεύονται τη φθηνή εργατική δύναμη χιλιάδων εργατών για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

«Τιμωρήστε τους και στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση και στις βουλευτικές. Αυτούς που, ενώ χρόνια τώρα στηρίζουν αυτή την πολιτική, τώρα, κάτω από την πίεση του αγώνα σας άρχισαν να σας χτυπούν φιλικά την πλάτη», είπε ο Α. Τζέκης. Ξεκαθάρισε όμως πως αυτό που φοβίζει το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους του είναι ο αποφασιστικός, ενωμένος και ταξικά προσανατολισμένος αγώνας. Και τους κάλεσε να δώσουν προοπτική στον αγώνα τους συμμετέχοντας μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ