Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η αγροτιά κατεβαίνει στην Αθήνα

Τα τρακτέρ της ΠΑΣΥ στην πορεία των ταξικών δυνάμεων στη ΔΕΘ. Στις 12 Νοέμβρη, η αγροτιά θα σμίξει ξανά στους κοινούς αγώνες με τους εργάτες
Τα τρακτέρ της ΠΑΣΥ στην πορεία των ταξικών δυνάμεων στη ΔΕΘ. Στις 12 Νοέμβρη, η αγροτιά θα σμίξει ξανά στους κοινούς αγώνες με τους εργάτες
Στην οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, προσανατολίζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, μελών της ΠΑΣΥ. Ταυτόχρονα, αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 Νοέμβρη, στην Αθήνα.

Στο στόχαστρο των αγροτικών κινητοποιήσεων θα βρεθεί η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, που θα πολλαπλασιάσει και θα εντείνει τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά τους. Ταυτόχρονα, θα τεθούν οι διεκδικήσεις του συνεπούς αγροτικού κινήματος για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων που και, φέτος, αντιμετωπίζει το σύνολο, σχεδόν, των αγροτικών προϊόντων.

Σχετικές αποφάσεις πάρθηκαν χτες στα Τρίκαλα, όπου χτες συνεδρίασε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ», ενώ ανάλογες θα ληφθούν και στους Νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα στα Τρίκαλα, αποφασίστηκε η διοργάνωση κινητοποίησης, με αγροτικά μηχανήματα, στις 28 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, καθώς και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας - οι Απ. Θωμόπουλος, πρόεδρος, Σπ. Τσιοτινός και Τ. Κουτσογιάννης, μέλη της διοίκησης - επισημάνθηκε ότι η κατάσταση για τη μικρομεσαία αγροτιά είναι τραγική, ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ενώ τα χειρότερα έρχονται από το 2006 με την εφαρμογή της αναθεωρημένης ΚΑΠ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα άμεσα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος όλα τα αγροτικά προϊόντα που καλλιεργούνται στο νομό, όπως το βαμβάκι, το καλαμπόκι, τα καπνά κ.ά., για τα οποία, υπογραμμίστηκε, πρέπει αποφασιστικά να διεκδικηθούν λύσεις.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υπογράμμισαν ότι αποτελεί μονόδρομο για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες η σύγκρουση με την ΚΑΠ της ΕΕ, για την ανατροπή της και την εφαρμογή μιας άλλης, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και θα είναι υπέρ του λαού και του τόπου. Καταλήγοντας τόνισαν ότι οι αγώνες για να έχουν αποτελέσματα πρέπει να είναι κοινοί με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα και το μήνυμα αυτό πρέπει να σταλεί και από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η συγκέντρωση στα Φάρσαλα (2012-12-12 00:00:00.0)
Δράση κατά της ΚΑΠ! (2005-11-01 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση τους οι μικρομεσαίοι αγρότες (2005-10-27 00:00:00.0)
Ετοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις (2001-11-21 00:00:00.0)
Αγώνες μέχρι τη δικαίωση (2000-01-20 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται και στα Τρίκαλα (1996-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ