Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πάρτι» με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία των ΠΑΣΟΚων, δεν έχει όρια. Ενώ θα έπρεπε να λουφάξουν σε μια γωνία και να μη μιλάνε, τουλάχιστον μέχρι να αμβλυνθούν οι μνήμες των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, στους οποίους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν όλα τα βάρη των αντιλαϊκών τους πολιτικών, ζητάνε και τα ...ρέστα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο τρόπος που είδε και σχολίασε η Βάσω Παπανδρέου - τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική - τις κυβερνητικές αλλαγές στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2006. Ανάμεσα στις πολλές περικοκλάδες, η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά πως με τις αλλαγές αυτές «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα έκτακτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων», ενώ χάρη στην κυβερνητική πολιτική «λίγα συγκεκριμένα συμφέροντα και ομάδες πληθυσμού κάνουν πάρτι»!

Οι εκτιμήσεις της τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ, δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Είναι σωστές. Αυτό που δε λέει η Β. Παπανδρέου είναι πως τα ίδια αποτελέσματα (λιτότητα για το λαό και θησαυρός για το μεγάλο κεφάλαιο) είχαν και οι εφαρμοζόμενες από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αντιλαϊκές πολιτικές. Επί της ουσίας, δηλαδή, «τα λίγα συμφέροντα» των οικονομικά ισχυρών κεφαλαιοκρατών, συνεχίζουν το «πάρτι» που είχαν αρχίσει επί των ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ