Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 70
Επιλογές
Εικαστική «Διαδρομή»

«Διαδρομή Ομόνοια - Μοναστηράκι 2000», ονομάζεται η έκθεση έργων ζωγραφικής της Μαρίας - Τερέζας Αυγερινού, που φιλοξενείται έως τις 10 Ιουνίου στην αίθουσα Μπουζιάνη (Ξενοφώντος 7), του Δήμου Αθηναίων. Η ζωγράφος, με το χρωστήρα της, απαθανατίζει απλές, καθημερινές σκηνές, της μεγάλης μας πόλης. Μια ζεστή και ευαίσθητη ματιά στην απρόσωπη μεγαλούπολη. Στην Αθήνα με τα υπαίθρια μανάβικα, τον κουλουρά, τον καστανά, τους υπαίθριους πωλητές, τη λατέρνα, τους πάγκους με τα λουλούδια και τις εφημερίδες.

Για τη «Διαδρομή Ομόνοια - Μοναστηράκι 2000» η Μαρία - Τερέζα Αυγερινού σημειώνει «Εκεί που γεννήθηκα, στους δρόμους που έκλαψα, γέλασα, ερωτεύτηκα, ονειρεύτηκα. Οσο μπόρεσα να μεταφέρω στον κόσμο των χρωμάτων το σήμερα, το απρόσωπο, το ξένο, αυτό που μας πονάει, που νοσταλγούμε. Μπορεί να ήσασταν και εσείς εκεί. Να περνούσατε βιαστικά μέσα στο πλήθος των ανώνυμων, των περαστικών της Αθήνας, εκείνων χωρίς ταυτότητα και πατρίδα, θολή εικόνα μπροστά στα μάτια. Αθόρυβα να γίνεται το μέλλον παρελθόν, αφήνοντας πίσω του τους ανθρώπους, τους δρόμους και τα κτίρια σ' ένα ανακάτεμα ιδεών, ονείρων και οραμάτων για μια ζωή καλύτερη, έχοντας πυξίδα εκείνα τα χρόνια της Αθήνας σε μια διαδρομή που γινόταν, γίνεται και θα γίνεται σαν εικόνα που ξεθωριάζει συνεχώς στις μνήμες όλων μας, αφήνοντας τον γλυκόπικρο πόνο στη νοσταλγία των ονείρων».

Η Μαρία - Τερέζα Αυγερινού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το σχέδιο, τη διαφημιστική αφίσα, την εικονογράφιση και συγχρόνως με τη ζωγραφική. Μέχρι σήμερα, παρουσίασε έργα της σε πολλές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε δύο Πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», όπου έλαβε τον πρώτο έπαινο και το πρώτο Βραβείο αντίστοιχα. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα βιτρό. Με τα βιτρό ασχολήθηκε επαγγελματικά για τρία έτη.

Σημειώνουμε ότι όλα τα έργα της έκθεσης θα δοθούν σε κάποιον εκθεσιακό φορέα, με σκοπό τα χρήματα από τις πωλήσεις να κατατεθούν στο λογαριασμό σίτισης ανέργων του δήμου Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ