Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Δικαιώθηκε η ιστορική μνήμη

Αθώους έκρινε το δικαστήριο τους αγωνιστές που διεκδίκησαν να εγκαταστήσουν το μνημείο της Αντίστασης στο αιματοβαμμένο Σκοπευτήριο Καισαριανής στις 4 Νοέμβρη του 2001. Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας (ΠΣΕ) που είχε υποβάλει μήνυση για «φθορά ξένης περιουσίας» στο δημοτικό συμβούλιο (της περιόδου 1998- 2002), σε εργαζόμενους του δήμου και κατοίκους της Καισαριανής.

Η ΠΣΕ προβάλλοντας διάφορους ανυπόστατους ισχυρισμούς και ψεύδη απαιτούσε αποζημίωση πάνω από 130.000 ευρώ για φθορές που δεν έκαναν οι αγωνιστές. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης δε σταμάτησε να προσβάλλει την ιστορική μνήμη, φτάνοντας στο σημείο να έχει την απαίτηση να μεταφερθεί σε άλλο χώρο το μνημείο.

Μετά τη δίκη ο «κατηγορούμενος» και δήμαρχος της περιόδου 1998 -2002 Γιώργος Κατημερτζής, δήλωσε στο «Ρ»: «Το αποτέλεσμα του δικαστηρίου ήταν θετικό. Πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρίσκεται πρωτοπόρα στους αγώνες για δικαίωση και της Ιστορίας. Πρέπει να βρίσκεται πρωτοπόρα στην επίλυση των λαϊκών προβλημάτων και στην αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα. Να συσπειρώνει τις λαϊκές δυνάμεις για μια άλλη κοινωνία, όπου ο άνθρωπος θα γράφεται με κεφαλαία γράμματα και τα οικονομικά συμφέροντα θα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ