Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 66
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Να καταργηθούν οι διατάξεις για αρτιμέλεια

H άμεση κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν αρτιμέλεια και φυσική καταλληλότητα για το διορισμό σε θέση εκπαιδευτικού είναι το κύριο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ)σε επιστολή τους, με την οποία ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Π. Ευθυμίου.

Οπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στο παρελθόν στο ΣτΕ, ζητώντας να κηρυχτεί άκυρος ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και αντισυνταγματικοί οι νόμοι που τον προβλέπουν και ταυτόχρονα έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναστολής του εν λόγω διαγωνισμού.

«Είναι αδιανόητο, είναι μέγιστη ντροπή για την ελληνική κοινωνία, η ύπαρξη προϋπόθεσης αρτιμέλειας, υγείας και φυσικής καταλληλότητας, για να λάβει ένας πολίτης μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ», υπογραμμίζεται στην επιστολή. Ενώ η επιστολή ολοκληρώνεται με ένα ερώτημα: «Πώς μπορείτε να εξηγήσετε στην ελληνική κοινωνία ότι εκπαιδευτικοί με αναπηρία μπορούν να τοποθετούνται ως αναπληρωτές, χωρίς σε αυτή την περίπτωση να ισχύει η αρτιμέλεια ή η φυσική καταλληλότητα, ενώ τα ίδια πρόσωπα αδυνατούν να διοριστούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί; Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Δεν πάει άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ