Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 66
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση αδιορίστων και αποχή βαθμολογητών

Σε αποχή από τη διόρθωση των γραπτών, καλεί σήμερα τους εκπαιδευτικούς το ΔΣ της ΟΛΜΕ με κεντρικά αιτήματα να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών, που εμπλέκονται στις εξετάσεις και να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειο. Στο μεταξύ, σήμερα, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί βγαίνουν και πάλι στο δρόμο, διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί εκφράζουν για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και στο αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο της «μεταρρύθμισης» και ζητούν να καλυφθούν όλα τα κενά στη δημόσια εκπαίδευση με μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα. Το ΔΣ της ΔΟΕ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία που καλύπτει συνδικαλιστικά μόνο τους αναπληρωτές που υπηρετούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, σήμερα, η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται ως βαθμολογητές να απέχουν από τη βαθμολόγηση των γραπτών, προκειμένου να πιέσει το υπουργείο Παιδείας να αποστείλει στα σχολεία εγκύκλιο, με την οποία θα ορίζεται νέο ύψος αποζημιώσεων για τη συμμετοχή των καθηγητών στις εξετάσεις, ενώ παράλληλα η ΟΛΜΕ ζητά να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Β' και Γ` Λυκείου και να αποσυνδεθεί το σχολείο από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ