Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Οργανώνουν τη δράση τους

Αρχίζουν σήμερα από τα Φάρσαλα οι επαρχιακές συσκέψεις

Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χωριά, ενημερωτικές συσκέψεις κι άλλες δραστηριότητες, προετοιμάζονται οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα για τις νέες κινητοποιήσεις κατά της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής.

Στο νομό Λάρισας ξεκινούν σήμερα από τα Φάρσαλα οι επαρχιακές συσκέψεις που αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων για την οργάνωση νέων αγροτικών κινητοποιήσεων και ανάλογες θα γίνουν, στη συνέχεια, σε Αγιά, Τύρναβο και Ελασσόνα. Η σύσκεψη στα Φάρσαλα, που καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και αγρότες της επαρχίας, θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Υπενθυμίζουμε ότι στην Καρδίτσα, ήδη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων αποφάσισε αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 30 Νοέμβρη στην πλατεία Δικαστηρίων. Επίσης, στα Τρίκαλα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ», διοργανώνει κινητοποίηση, στις 28 Νοέμβρη, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Μια ανάκληση...

Μετά την κατακραυγή και τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την έναρξη διαδικασίας κατάσχεσης χωραφιών αγροτών που καταδικάστηκαν επειδή συμμετείχαν σε αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια μεμονωμένη ανάκληση. Οπως αποκάλυψε στις 27 Οκτώβρη ο «Ριζοσπάστης», ο διευθυντής της ΔΟΥ Τρικάλων εξέδωσε έγγραφη παραγγελία για την κατάσχεση ενός χωραφιού 15,2 στρεμμάτων του αγρότη Σπ. Τσιοτινού από το χωριό Ζάρκο του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων, επειδή δεν πλήρωσε το ποσό της ποινής που του επέβαλλε το αγροτοδικείο, ύψους 403,88 ευρώ! Υστερα από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, σε χτεσινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει πως ανακαλείται το κατασχετήριο και πως ο Σπ. Τσιοτινός θα καταβάλει τα 400 ευρώ σε δόσεις. Ομως, η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης δε λύνει το πρόβλημα με τις διώξεις των αγωνιστών αγροτών, ενώ επίσης κι άλλοι αγρότες που είχαν καταδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο και δεν πλήρωσαν τη χρηματική ποινή κινδυνεύουν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ