Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Περί τον πληθωρισμό»...

Συνεπείς στο μηνιαίο... ραντεβού τους, ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο υφυπουργός Γ. Παπαθανασίου έκαναν ακόμη μια δήλωση για την πορεία του πληθωρισμού. Κι αυτή ξεκίνησε... παραδοσιακά: Αν η επίδραση της τιμής του πετρελαίου ήταν τόσο, αντί για τόσο, ο πληθωρισμός θα ήταν τόσο κλπ. Και όπως κάθε μήνα, έτσι και τώρα, τα δυο στελέχη της κυβέρνησης επισήμαναν ότι ναι, υπάρχει ακρίβεια (!!!), αλλά «κινείται περί τον πληθωρισμό».

Αυτά και άλλα ανάλογα έχει η συγκεκριμένη ανάλυση, που πραγματικά απορεί κανείς για την επανάληψή της κάθε μήνα. Πρώτα απ' όλα επειδή το τι θα είχε συμβεί εάν... και άλλα τέτοια, δεν έχουν πολύ σημασία, όσο το τι συμβαίνει, το γεγονός δηλαδή ότι ο πληθωρισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Αλλά και επειδή ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων αμείβεται με 500, 600 ή 700 ευρώ το μήνα. Γι' αυτούς και τις οικογένειές τους δεν έχει καμία σημασία αν η ακρίβεια κινείται «περί τον πληθωρισμό» - που κι αυτό σηκώνει συζήτηση - καθώς οι ανατιμήσεις προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης επαναλαμβάνονται τακτικά στη διάρκεια του χρόνου, κάτι που δε συμβαίνει με τις αυξήσεις στους μισθούς.

Καλές οι θεωρίες, αλλά στην πράξη, στην πραγματική ζωή δεν παίζουν κανένα ρόλο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ