Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο,τι σημαίνεις, αυτό φοβούνται

Είστε εντελώς αδικαιολόγητοι! Ολοι εσείς που διαμαρτύρεστε γιατί μια διαδήλωση, που κράτησε πέντε ολόκληρες ώρες, εξαφανίστηκε από τις στήλες του αστικού Τύπου. Κατ' αρχήν ελέγχεστε για αφέλεια. Δηλαδή, τι πιστεύετε; Οτι το κεφάλαιο θα προβάλλει από τα έντυπά του μια διαδήλωση εργατών; Κι ακόμα χειρότερα, μια διαδήλωση που μαρτυρά λαϊκό μέτωπο; Θεωρείτε επιχείρημα ότι ταξιδεύατε όλη τη νύχτα για να 'στε το πρωί στο αγωνιστικό πόστο σας; Μα αυτού του είδους η αποφασιστικότητα είναι ένα από αυτά που δεν μπορεί να σας συγχωρέσει ο αστός ιδιοκτήτης. Ασε που όχι μόνο δε μετέχετε στον «κοινωνικό διάλογο», αλλά και στολίσατε έτσι το κτίριο της ΓΣΕΕ που να θυμίζει ...εργάτες!

Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι δε μάθατε ότι κάτι πρέπει να λέτε ενάντια στο ΚΚΕ, για να σας υπολογίζουν. Θα είχατε γίνει πρώτο θέμα. Τώρα, ξεχάστε ότι υπάρχετε. Ο «Τύπος» αποφάσισε. Ναι, αυτός ο Τύπος που δίνει μάχη για την ελευθεροτυπία! Ολη αυτή η δημοσιογραφική αλητεία που θίγεται όταν της σούρνεις διάφορα -δικαίως μόνο αν ήταν η ίδια άσπιλη κι αμόλυντη - την ώρα που φτύνει κατάμουτρα πάνω από 50 χιλιάδες διαδηλωτές.

Βλέπετε, έχει άποψη αυτός ο Τύπος. «Ξεχάστε τα κόμματα» διακηρύσσει μία από τις εκλεκτές δασκάλες του που θα απορεί αύριο για το πώς εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού. Εχει άποψη αυτός ο Τύπος: Ο,τι δεν υποτάσσεται στους σχεδιασμούς «ΠΑΣΟΚ» δεν υπάρχει. Ο,τι δεν είναι αντι-ΚΚΕ δεν υπάρχει. Ο,τι θίγει το κεφάλαιο πρέπει να εξαφανιστεί. Ξέρει η αστική τάξη ποιος είναι ο αντίπαλος. Τον τρόμο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας δεν τον έχουν ξεπεράσει ακόμα.

Ξέρει τι έρχεται αυτός ο Τύπος. Είναι βλέπετε κι αυτά που λένε οι «απολίτικοι» στο Παρίσι ότι είναι επαναστάτες κι ότι θα τα θυσιάσουν όλα! Και τρέχουν να χτυπήσουν καμπανάκι οι αρθρογράφοι: Οτι είναι γιατροσόφια τα περί κοινωνικών υπηρεσιών, όταν έχεις ήδη απαξιώσει την πολιτική. Οτι σ' έναν τόπο που έχεις καταστρέψει το σχολείο όπου ο άνθρωπος συγκροτεί αντίληψη για τον κόσμο, το μόνο που μένει, για να δείξει ο κόσμος ότι υπάρχει, είναι η βία, το μόνο εξάλλου που διδάσκεται καθημερινά.

Υπάρχει ένα «διά ταύτα» που λείπει από τις διαπιστώσεις. Η διέξοδος. Και φυσιολογικά λείπει. Γιατί για να μιλήσεις για τη διέξοδο πρέπει να ασκήσεις κριτική και σε δυνάμεις που αυτοανακηρύσσονται «αριστερές». Πρέπει, επίσης, να αναδείξεις και εκείνους τους πολιτικούς αγώνες που βγάζουν τον κόσμο έξω από το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς. Τότε όμως θα έχεις αυτοκαταργηθεί ως αστικός Τύπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ