Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Κλίμα» κι από τους «γαλάζιους»

Παπαγεωργίου Βασίλης

Κλίμα δημιουργίας «επεισοδίων» και στο φετινό γιορτασμό του Πολυτεχνείου καλλιεργεί η κυβέρνηση Καραμανλή, ακολουθώντας την παράδοση των προκατόχων της.

Μέρες τώρα οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες προσπαθούν να «σηκώσουν» τη σχετική εκφοβιστική και τρομοκρατική φημολογία επικαλούμενες ...την κοινωνική εξέγερση στη Γαλλία. Χτες όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήρε τη σκυτάλη και ουσιαστικά άφησε να διαφανεί ότι πίσω από την ενορχηστρωμένη εκστρατεία για την κατασκευή κλίματος φόβου είναι η ίδια η κυβέρνηση. «Δεν αποκλείω κάποιοι να θέλουν - παίρνοντας παράδειγμα από τα επεισόδια στη Γαλλία - να δημιουργήσουν αντίστοιχες ταραχές στην Ελλάδα», δήλωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος μάλιστα συνέδεσε έμμεσα πλην σαφώς και τους εμπρησμούς αυτοκινήτων στη Λεωφ. Αλεξάνδρας με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. «Δεν το αποκλείω», είπε με νόημα.

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση χρειάζεται αυτό το κλίμα αφ' ενός για να ταυτίσει τον εορτασμό με «επεισόδια» και «ταραξίες» - που συνήθως είναι «άγνωστοι» κουκουλοφόροι... - και από την άλλη για να δικαιολογήσει τη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση αστυνόμευσης, που σχεδιάζει άλλη μια φορά κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ο,τι και αν κάνουν, ας το πάρουν απόφαση. Η γαλάζια διακυβέρνηση δε θα τα καταφέρει εκεί που απέτυχε η «πράσινη»... Ο λαός, που αντιστέκεται, διατηρεί άσβεστο στην ψυχή «το φως που καίει», την εξέγερση του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ