Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕΣΩ ΕΠΑΚ
Αυξήσεις τελών έως 240% αποφάσισε ο ΟΤΕ!

Η διοίκηση του ΟΤΕ βαφτίζει «εξορθολογισμό» τις τσουχτερές αυξήσεις στα τέλη κλήσεων πρόσβασης στο ίντερνετ, που αποσκοπούν στη μεγιστοποίηση των κερδών του Οργανισμού

Αύξηση κατά 70,5% των τελών κλήσεων πρόσβασης στο Ιντερνετ μέσω απλής τηλεφωνικής γραμμής ή γραμμής ISDN, δηλαδή κλήσεων με χρήση του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (ΕΠΑΚ), ανακοίνωσε χτες ο ιδιωτικοποιημένος ΟΤΕ. Μάλιστα, η αύξηση σε σχέση με το πιο φτηνό τιμολόγιο, που ίσχυε από τις 10 μ.μ. έως τις 8 π.μ., ώρες που μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων κάνει πρόσβαση από το σπίτι του, φτάνει το 241%!

Η διοίκηση του οργανισμού - υπηρετώντας πιστά το στόχο για τη μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων του ΟΤΕ - προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στα πλαίσια αυτά, υποστηρίζει ότι ήταν αναγκαίος αυτός ο «εξορθολογισμός» και πως ακόμα και με τη νέα τιμή του 0,01 ευρώ ανά λεπτό της ώρας, τα τέλη χρέωσης για τον ΕΠΑΚ «παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους». Την αλήθεια αποκαλύπτει η παραδοχή που κάνει στο σχετικό δελτίο Τύπου ότι η αύξηση «συμβάλλει στην περαιτέρω στήριξη του ευρυζωνικού internet». Με άλλα λόγια, ο ΟΤΕ αυξάνει το κόστος της φτηνής πρόσβασης στο διαδίκτυο, ώστε να εξαναγκάσει τους πελάτες του να στραφούν στην κατά πολύ ακριβότερη ευρυζωνική πρόσβαση (ADSL), που ξεκινά από 15,90 ευρώ το μήνα, συν 79,98 για τέλη ενεργοποίησης και εγκατάστασης. Να σημειωθεί ότι οι τιμές για ευρυζωνικό ιντερνετ στην Ελλάδα είναι από 5 έως και 50 φορές μεγαλύτερες απ' ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο ΟΤΕ ισχυρίζεται ότι πρόσβαση μέσω ΕΠΑΚ κάνει πια μικρό ποσοστό χρηστών του διαδικτύου, χωρίς να αναφέρει κάποιο έγκυρο στατιστικό στοιχείο, παρά μόνο την εκτίμησή του ότι το 85% των χρηστών θα είχε μεγαλύτερο όφελος αν χρησιμοποιούσε κάποιον από τους άλλους τρόπους πρόσβασης. Με άλλα λόγια, λέει στους χρήστες, που κάνουν πρόσβαση μέσω ΕΠΑΚ, ότι είναι ανόητοι, ότι ο ΟΤΕ γνωρίζει καλύτερα τα οικονομικά τους και για να ...ξεκουνηθούν θα τους κεντρίσει με την αύξηση των τελών χρέωσης. Ο ΟΤΕ των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και των 212,5 εκατομμυρίων ευρώ κερδών το πρώτο εξάμηνο του 2005 (αύξηση 107% σε σχέση με πέρσι), δεν αποκλείει νέο «εξορθολογισμό» στο μέλλον.

Οι νέες τιμές πρέπει να εγκριθούν από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ