Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Στον αγώνα η σωτηρία και η προοπτική!

Από πρόσφατη κινητοποίηση αγροτών στη Θεσσαλία

ICON

Από πρόσφατη κινητοποίηση αγροτών στη Θεσσαλία
Την απόφασή τους να παλέψουν και να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η ΠΑΣΥ, διαμήνυσαν οι αγρότες των Φαρσάλων, που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Σ' αυτή την κατεύθυνση, στη σύσκεψη που έγινε στην Ενωση Συνεταιρισμών Φαρσάλων παρουσία εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών, αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου, με αγροτικά μηχανήματα, την Τρίτη 29 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Λαού.

Στη σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η νέα ΚΑΠ σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, οξύνοντας και πολλαπλασιάζοντας τα προβλήματά της κι επιταχύνοντας τους ρυθμούς ξεκληρίσματος, καθώς και για τα τρέχοντα αγροτικά προβλήματα, όπως του βαμβακιού.

Οπως τονίστηκε, το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, είναι προδιαγεγραμμένο όσο συνεχίζεται η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και μπορεί μόνο να αποτραπεί με δυναμικούς και ενωτικούς αγώνες, από κοινού με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες επιβάλλεται να παλέψουν όχι μόνο για τη σωτηρία τους, αλλά και για την προοπτική τους, που βρίσκεται στην εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας, προς όφελός τους και υπέρ του λαού και του τόπου.

Ανάλογες συσκέψεις για την οργάνωση νέων αγροτικών κινητοποιήσεων στο νομό Λάρισας θα γίνουν το επόμενο διάστημα, σε Αγιά, Τύρναβο και Ελασσόνα.

Για τις νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται, με περιοδείες και εξορμήσεις, και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, μέλη της ΠΑΣΥ, σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, που πήραν σχετικές αποφάσεις. Στην Καρδίτσα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων αποφάσισε αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 30 Νοέμβρη στην πλατεία Δικαστηρίων. Επίσης, στα Τρίκαλα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη», διοργανώνει κινητοποίηση, στις 28 Νοέμβρη, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το πανελλαδικό αγωνιστικό δεκαήμερο (2018-01-11 00:00:00.0)
Κατά τόπους κινητοποιήσεις και πανθεσσαλικός συντονισμός (2016-11-23 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις (2005-11-23 00:00:00.0)
Δυναμικά συλλαλητήρια (2003-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ