Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΤΕΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ούτε «τεχνικό» ούτε «εκπαιδευτήριο»

Απλή και αποκαλυπτική η επιστολή που λάβαμε χτες από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΤΕΕ Ν. Σμύρνης. Παραθέτουμε το κείμενο που έχει σταλεί ήδη στο υπουργείο Παιδείας χωρίς να υπάρξει από εκεί ούτε φωνή ούτε ακρόαση:

«Παρά τις εξαγγελίες του κ. πρωθυπουργού, της υπουργού Παιδείας και των αρμοδίων υφυπουργών για αναβάθμιση της Παιδείας, δυστυχώς η κατάσταση στην Παιδεία βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Για μια ακόμα φορά η ζωή αποδεικνύει ότι μένουμε στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και επί της ουσίας παρατηρητές εκ του μακρόθεν. Απολαύστε την αναβάθμιση της Παιδείας που πραγματοποιήθηκε και στο 1ο ΤΕΕ Ν. Σμύρνης που προφανώς αποτελεί απειροελάχιστο δείγμα της πανελλαδικής κατάντιας:

- Νεόδμητο σχολικό κτίριο τεχνικής εκπαίδευσης από το οποίο απουσιάζουν τα εργαστήρια (!) τα οποία ως φαίνεται είναι απαραίτητα στη Θεολογία, τη Φιλολογία... αφού έτσι έκριναν οι αρμόδιοι φωστήρες κι έτσι τα παιδιά μας αναγκάζονται να μεταναστεύουν στο άλλο άκρο της πόλης σε εργαστήρια πρωτόγονης εποχής.

- Τεχνικό σχολείο και στερείται το 2005 των υπηρεσιών του Ιντερνετ. Τι να πούμε; Η λέξη ντροπή προφανώς χάνει την αξία της.

- Οι ξένες γλώσσες είναι "επικίνδυνες" για το μέλλον των παιδιών μας και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν καθηγητές αγγλικών - γαλλικών...

- Το "νους υγιής εν σώματι υγιή" είναι άγνωστο για τους αρμόδιους έτσι και οι γυμναστές είναι άγνωστο είδος για μας.

- Νεόδμητο σχολικό κτίριο στερούμενο παντελώς στοιχειωδών αθλητικών εγκαταστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ