Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Με επιλογή μαθητών από την κυβέρνηση

Σε αντιδραστικές αλλαγές του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα πειραματικά σχολεία και την πρόσβαση των μαθητών σε αυτά, φαίνεται ότι σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό τη μετατροπή τους σε «πρότυπα», ελιτίστικα σχολεία, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την ταξική διαφοροποίηση των σχολείων.

Δείγμα αυτής της κατεύθυνσης δίνει η κυβέρνηση με επιμονή του υπουργείου Παιδείας να εγγραφούν στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών στην Πλάκα, δυο μαθήτριες εκτός της διαδικασίας της κλήρωσης (με την οποία σύμφωνα με το νόμο εισάγονται οι μαθητές στα Πειραματικά), ώστε να δημιουργηθεί τετελεσμένο επιλεκτικής μεταχείρισης μαθητών για τη διαδικασία εισαγωγής. Ετσι κατοχυρώνει διαδικασία «επιλογής» αντί για κλήρωση.

Χτες, γονείς μαθητές και καθηγητές του σχολείου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ως απάντηση στον αυταρχισμό, αφού με έγγραφό του το υπουργείο απαιτεί από τη διευθύντρια να παρανομήσει (και να πάρει στο σχολείο παιδία εκτός της διαδικασίας) με απειλές και επίκληση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα!

Το υπουργείο χρησιμοποιεί ως πρόσχημα ότι οι δύο μαθήτριες μένουν στην Πλάκα, αλλά αρνείται να νομοθετήσει συνολικά για όλα τα Πειραματικά ώστε να παίρνουν κατά προτεραιότητα τα παιδιά της περιοχής στην οποία βρίσκονται. Θέλει να επιλέγει κεντρικά ποιος θα σπουδάζει σε ποιο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ