Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Χαράτσι για το λαό, «δώρο» στις επιχειρήσεις...

...οι εξαγγελίες για «φθηνό» Ιντερνετ στους φοιτητές

Χαράτσι στις πλάτες του λαού και ταυτόχρονα «δώρο» στις εταιρίες - παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, αποτελεί η χτεσινή εξαγγελία περί μείωσης των τιμών πρόσβασης στο διαδίκτυο για φοιτητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες).

Μετά από σύσκεψη που έγινε χτες υπό τον πρωθυπουργό, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Παιδείας και Μεταφορών ανακοίνωσαν ότι σε δώδεκα βδομάδες θα λειτουργήσει το πρόγραμμα «ΔΙΟΔΟΣ», με βάση το οποίο θα συνδέονται οι φοιτητές στο Ιντερνετ με τιμές κατά 50% μειωμένες από αυτές που διατίθενται εμπορικά στο κοινό. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του Εθνικού Δικτύου Ερευνας και Τεχνολογίας, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και την υποδομή του θα τη χρησιμοποιούν ατελώς(!) οι εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο «ΔΙΟΔΟΣ». Δηλαδή, ένας δημόσιος φορέας αναλαμβάνει το κόστος για τις εταιρίες - παρόχους, στις οποίες εξασφαλίζεται ταυτόχρονα ένα τεράστιο πελατολόγιο (υπολογίζονται περίπου σε 600.000 οι φοιτητές που θα συμμετέχουν)! Από τη μια μεριά, λοιπόν, μειώνουν το κόστος για τους φοιτητές και από την άλλη το φορτώνουν στις οικογένειές τους μέσω του οικονομικού βάρους που αναλαμβάνει το δημόσιο και εξασφαλίζουν σίγουρα κέρδη για τις επιχειρήσεις, στις οποίες παρέχει δωρεάν έτοιμη υποδομή και πελάτες για το παρόν και το μέλλον (αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών που θα εισαχθούν τώρα στο πρόγραμμα, πιθανότατα θα παραμείνουν χρήστες και στο μέλλον ακόμα και με πιο αυξημένες τιμές).

Οι υπουργοί πρόσθεσαν ακόμα ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση συμβάλλουν και στην υλοποίηση των στόχων της ΕΕ για αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων (λεγόμενο γρήγορο Ιντερνετ), στόχος που έχει τεθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου να γίνει πιο ανταγωνιστικό απέναντι στα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά κέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ