Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Κοινή δράση για την Παιδεία

Ημερίδα για την «ευέλικτη ζώνη» και τα ευρωπαϊκά προγράμματα που εφαρμόζονται στα σχολεία και στοχεύουν στη χειραγώγηση των νεανικών συνειδήσεων, αποφάσισε να διοργανώσει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας από κοινού με μια σειρά συνδικάτα, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συγκάλεσε προχτές σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα συνδικάτα: Οικοδόμων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη συζήτησή τους εντόπισαν ότι η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, που διεξάγουν οι κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και της ΝΔ τελευταία, υπακούοντας στις εντολές της ΕΕ, οξύνεται και περιλαμβάνει και την εκπαίδευση κι αυτό γιατί η προετοιμασία της μελλοντικής τάξης, των μελλοντικών απασχολήσιμων, που επιδιώκουν, συνδέεται και με τη γνωστική και ιδεολογική παρέμβαση στα σχολεία και τελικά στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν ότι με την καθιέρωση της «Ευέλικτης Ζώνης» προωθείται η διάσπαση της γνώσης και των ενιαίων προγραμμάτων των σχολείων και η αντικατάστασή τους με γνώσεις κατακερματισμένες που θα εμποδίζουν τη διαμόρφωση σφαιρικής και συνολικής αντίληψης για τα φυσικά και κοινωνικά φαινόμενα. Στην ίδια λογική κινούνται και τα διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που στη γενική τους κατεύθυνση έχουν την καλλιέργεια των ευρωπαϊκών ιδεωδών είτε συγκαλυμμένα είτε με κυνική ωμότητα, κάποτε μεταμφιεσμένα και με το μανδύα του τάχατες μοντέρνου και προοδευτικού. Στα παραπάνω πρόσθεσαν και την εμφάνιση στα σχολεία χορηγών, που υποστηρίζονται από το ΥΠΕΠΘ, για να αναλάβουν προγράμματα με θεματολογία που προβάλλει την πολιτική της ΕΕ (Ευρωσύνταγμα, ανταγωνιστικότητα, ιδιωτική ασφάλιση κ.ά.).

Κοινή πεποίθηση ήταν ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, καμιά καθυστέρηση. Αντίθετα είναι αναγκαία η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία σε ταξική κατεύθυνση που θα αντιπαλέψει την πολιτική αυτή και θα σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή της. Με αυτή την πρόθεση κατέληξαν στην απόφαση να συνδιοργανώσουν σχετική ημερίδα και να καλέσουν σ' αυτή όλους τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι ανθρώπους ετοιμάζει το σχολείο (2007-01-28 00:00:00.0)
Σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα (2006-09-16 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για την Παιδεία (2006-02-28 00:00:00.0)
Εξω οι εταιρίες από τα σχολεία (2006-01-15 00:00:00.0)
Απορρίπτουμε την «Ευέλικτη Ζώνη» (2005-11-16 00:00:00.0)
«Ευέλικτη Ζώνη» για ευέλικτη ζωή (2005-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ