Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Απορρίπτουμε την «Ευέλικτη Ζώνη»

Την αντίθεσή του στην εφαρμογή της «Ευέλικτης Ζώνης» στα σχολεία, εκφράζει με απόφασή του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».

«Είναι φανερό πως η αντίσταση στην εφαρμογή της "Ευέλικτης Ζώνης", συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση του Ενιαίου, Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του Σχολείου, την αποτροπή της εμπορευματικής λειτουργίας του και την αναστροφή της πορείας έντασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Και καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, «με πνεύμα αγωνιστικής απειθαρχίας και ανυπακοής, να μην εφαρμόσουμε και να απορρίψουμε την "Ευέλικτη Ζώνη" και όσα συνδέονται μαζί της». Καταλήγοντας, ο Σύλλογος «Ελλη Αλεξίου», καλεί όλους τους δασκάλους «να ακυρώσουμε στην πράξη τη διάσπαση του σχολικού προγράμματος, την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, να κλείσουμε την πόρτα στους χορηγούς και σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία, να απαιτήσουμε και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να κατακτήσουμε το σχολείο και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και των οραμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ