Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρωτοβουλίες για την Παιδεία

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση διοργάνωσαν χτες το βράδυ οι Εκπαιδευτικοί Πειραιά του ΠΑΜΕ με θέμα «Ευέλικτη Ζώνη - Ευρωπαϊκά προγράμματα», με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και συνδικαλιστών.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κώστα Σμπόνια, στέλεχος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που αναφέρθηκε στα προγράμματα που προωθεί η ΕΕ, λέγοντας ότι «υποκαθιστούν τη γενική παιδεία με κατάρτιση, σύγχυση και αποπροσανατολισμό, οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση με την εισβολή των χορηγών, ανοίγουν δρόμο στη διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης». «Η απόκρουση αυτής της επίθεσης είναι υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, γιατί τους αφορά άμεσα, αλλά και υπόθεση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Η πλουτοκρατία μπορεί να θέλει την εκπαίδευση να είναι θερμοκήπιο των δικών της συμφερόντων, αλλά μπορεί να γίνει και χώρος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και συσπείρωσης για μια άλλη παιδεία, σε μια άλλη κοινωνία, όπου δε θα κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια», κατέληξε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις των συμμετεχόντων τόσο για τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία, όσο και για την ανάγκη ανάπτυξης αγωνιστικών πρωτοβουλιών διεκδίκησης ενιαίας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

  • Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην «απάτη» της μετατροπής των ΤΕΕ σε επαγγελματικά λύκεια, προχώρησαν το περασμένο Σάββατο εκπαιδευτές, μαθητές και γονείς μπροστά από την Ελληνογαλλική σχολή Ζαν Ντ' Αρκ, ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την προσπάθεια προπαγάνδισης της «μεταρρύθμισης» μέσω μιας ημερίδας του γραφείου Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πειραιά, φώναξαν συνθήματα κατά της υποβάθμισης, της κατηγοριοποίησης του σχολείου και υπέρ της ενιαίας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ