Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Υπόθεση της εργατικής τάξης ο αγώνας για τη μόρφωση

Ο αγώνας για το μεροκάματο, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, τη σύνταξη, την υγιεινή και ασφάλεια είναι συνυφασμένος με τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας γενικότερα και γι' αυτό αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν τα εργατικά συνδικάτα Μετάλλου και Φαρμάκου - Καλλυντικών Βοιωτίας την περασμένη Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Οινοφύτων, κατά την οποία αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός για τα ζητήματα της παιδείας.

«Στο λίγο χρόνο που διαθέτουμε ελεύθερο στο σπίτι μας, αγωνιούμε τι γίνεται με τα παιδιά μας. Αρκετά πράγματα μας ανησυχούν», ανέφεραν στο κάλεσμά τους τα δύο συνδικάτα. Σε μια περιοχή όπου βρίσκεται το δεύτερο σε μέγεθος βιομηχανικό κέντρο της χώρας, στα Οινόφυτα, όπου τα σημάδια της άναρχης καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι ανεξίτηλα σε ανθρώπους, γη και αέρα, η πρωτοβουλία των δυο συνδικάτων φάνηκε ότι ήταν αναγκαία, αγκαλιάστηκε με θέρμη και αναδείχτηκε η ανάγκη να έχει και συνέχεια.

«Προχωρούν σε αλλαγές στην εκπαίδευση, που ο βαθύτερος στόχος είναι να προετοιμάσουν, από τη μια, ένα στρατό υπακοής, που θα αποδέχεται τη μοίρα του "απασχολήσιμου" στην πολιτισμένη ζούγκλα της ανεργίας και της λεηλασίας κάθε δικαιώματος, και, από την άλλη, τους λίγους που θα την επιβάλουν. Ολα τα επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς για να ασφαλίσουν τα κέρδη και την εξουσία μιας χούφτας "ανταγωνιστών" της ζωής των παιδιών μας», επισήμανε μεταξύ άλλων η Βάνα Τζιαντζή, πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

«Τόσο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν τις μεταρρυθμίσεις, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, εμβαθύνουν στην ταξικότητα του σχολείου», υπογράμμισε ο Γιώργος Ηρακλέους, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ενώ τόνισε τις ευθύνες των «συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που αποδέχονται αυτές μεταρρυθμίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ