Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Τα βίαια επεισόδια, που προκλήθηκαν από συμμορία προβοκατόρων, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κι είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 6 φοιτητών εκ των οποίον ο ένας είναι σοβαρά, καταγγέλλει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και σημειώνει πως: Τέτοια γεγονότα αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που ετοιμάζει το νέο νόμο - πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, τα ιδιωτικοποιεί και έτσι θέτει και σε αμφισβήτηση το άσυλο.

Τα επεισόδια εκτυλίχτηκαν ξημερώματα Παρασκευής, όταν φοιτητές προσπάθησαν να εμποδίσουν την κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου από συμμορία αγνώστων. Οι τελευταίοι ενοχλημένοι τους επιτέθηκαν. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ ο φοιτητής Δ. Δερμάνης, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Σπουδάζουσα Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στη σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τα επεισόδια αυτά συνέβησαν την ώρα που το φοιτητικό κίνημα στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα προσπαθεί να απαντήσει μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Αλλωστε είναι γνωστό σε όλους πως τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και τώρα αυτή της ΝΔ επιλέγουν το δρόμο του αποπροσανατολισμού και της καταστολής απέναντι σε όποιον αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, γεγονός που φάνηκε και με την επιστράτευση των ναυτεργατών».

Η ΚΝΕ καλεί τους φοιτητές να περιφρουρήσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να παλέψουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, να ισχυροποιήσουν τους συλλόγους τους και να απομονώσουν όσους αγωνίζονται για το αντίθετο. Να αντιτάξουν την αγωνιστική συνάντηση με το λαϊκό κίνημα, ενάντια στην πολιτική κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ, απέναντι σε κάθε προβοκατόρικη ενέργεια και στην πολιτική που την τροφοδοτεί. «Μόνο η μαζική δράση της νεολαίας, η σύνδεσή της με το ταξικό εργατικό κίνημα θα τροφοδοτήσει το κίνημά της, θα εμπνεύσει νέους αγωνιστές στον αντίποδα των εκφυλιστικών και ατομικιστικών προτύπων που προβάλλει ο καπιταλισμός» επισημαίνει.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Χημείου, διοργανώνει το Συντονιστικό φοιτητών, καταγγέλλοντας τα προβοκατόρικα επεισόδια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ