Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα

Eurokinissi

Ξεκινά τη Δευτέρα 18 του Σεπτέμβρη η πενθήμερη απεργία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της, υποστηρίζοντας το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και σε σύγκρουση στην πράξη και όχι στα λόγια με την κυβερνητική πολιτική. «Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και κυρίως στην πάλη για τη συνέχεια και την κλιμάκωσή τους. Παράλληλα, καλούμε τους συναδέλφους που δυσφορούν, αγανακτούν, προβληματίζονται, να μη μένουν αδρανείς. Τώρα απαιτείται απεγκλωβισμός και εγκατάλειψη των συμβιβασμένων δυνάμεων και του υποταγμένου συνδικαλισμού», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, τονίζει πως το πλαίσιο που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία στη ΔΟΕ «δεν ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας πρέπει να συγκρούεται ξεκάθαρα με την πολιτική που έχει χαράξει η Ευρωπαϊκή Ενωση και υλοποιούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τα αιτήματα που υιοθετεί είναι πολύ μακριά από τις αληθινές και σύγχρονες ανάγκες των εκπαιδευτικών αλλά και της νεολαίας», σημειώνει.

Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 22 του Σεπτέμβρη, οπότε και θα γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, και το Σάββατο 23 του Σεπτέμβρη θα γίνει στην Αθήνα η Ολομέλεια προέδρων των Συλλόγων της χώρας που θα αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Τα αιτήματα του ΠΑΜΕ

Οι ταξικές δυνάμεις προβάλλουν τα αιτήματα που συγκρούονται στην πράξη και όχι στα λόγια με την κυβερνητική πολιτική και διεκδικούν:

Στα οικονομικά: Γνήσιες και ουσιαστικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος και για όλα τα θέματα. 1.800 ευρώ ο μισθός του νεοδιόριστου, με 3.600 καταληκτικό. Ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων στο βασικό μισθό εκτός του οικογενειακού και ευθύνης. ΟΧΙ στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.

Υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης: Διεκδικούμε το ενιαίο 12χρονο σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα και στόχους διαπαιδαγώγησης, τη συνολική ακύρωση της Ευέλικτης Ζώνης και την αποκατάσταση του ενιαίου χαρακτήρα της όποιας παρεχόμενης γνώσης.

Εργασιακά: Πλήρη και σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών που διασφαλίζεται με μαζικούς διορισμούς μόνο μέσα από την ενιαία επετηρίδα. Ακριβώς αυτό πρέπει ο κλάδος να απαιτήσει σε μια εποχή εργασιακών ανατροπών και όχι απλά την κατάργηση της ωρομισθίας και τη μείωση του ωραρίου. Διαφορετικά, το ΑΣΕΠ, οι τοπικές επετηρίδες, η αποκέντρωση θα οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς στο καθεστώς των δημοδιδασκάλων του Μεσοπολέμου αντί πινακίου φακής και με μιαν αίτηση στο χέρι για ολιγόμηνη σύμβαση με το δήμο.

Αξιολόγηση - παιδαγωγική ελευθερία: Συνολική και συλλογική ακύρωση κάθε αξιολόγησης στην πράξη. «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ευέλικτη Ζώνη και τα κάθε λογής ευρωπαϊκά προγράμματα διαφοροποιούν ταξικά τα σχολεία, ενώ η αξιολόγηση έρχεται να επισφραγίσει την κατηγοριοποίησή τους. Γι' αυτό πρωταρχικό αίτημα είναι η κατάργηση εδώ και τώρα της Ευέλικτης Ζώνης που δομεί το ευέλικτο σχολείο της αγοράς», επισημαίνεται.

Αναλυτικά προγράμματα και βιβλία: Απαιτούμε συγκεκριμένα την απόσυρση των νέων βιβλίων και νέων αναλυτικών προγραμμάτων, που, πέρα από την ακόμη πιο ωμή ιδεολογική παρέμβαση, δομούν το σχολείο των ευέλικτων δεξιοτήτων και της βαθύτερης ταξικής διαφοροποίησης. Τα γενικόλογα ευχολόγια περί «βιβλίων κριτικής σκέψης και μορφωτικών αναγκών για το απώτερο μέλλον» διαψεύδονται τελικά από τους ίδιους τους συμβούλους και τους επιμορφωτές που ξεκάθαρα μιλούν για λιγότερη γνώση και περισσότερη κατάρτιση.

  • Την ερχόμενη Τετάρτη πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ (με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας) και της ΑΔΕΔΥ που έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας. Η ΤΑΔΗΣΥ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση στην Ομόνοια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το μισθό των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (2012-11-28 00:00:00.0)
Με ορμή και δυναμισμό για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών (2006-09-24 00:00:00.0)
Με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (2005-05-17 00:00:00.0)
Διορισμοί μακριά από τις πραγματικές ανάγκες (2000-08-18 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Παιδείας (2000-05-23 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΔΕΕ με αδιόριστους (1998-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ