Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10 το πρωί, απευθύνει η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της απεργοσπασίας και να διεκδικήσουν: Ενιαίο δωδεκάχρονο βασικό υποχρεωτικό σχολείο για όλους. 15% για την Παιδεία από τον προϋπολογισμό. Κατάργηση του διπλού σχολικού δικτύου. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλιάς. Εισαγωγικό μισθό 1.800 ευρώ. Κατάργηση κάθε αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς από την επετηρίδα. Κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών και ωρομισθίων. Μόρφωση των εκπαιδευτικών σε ενιαίες παιδαγωγικές σχολές στα Πανεπιστήμια. Περιοδική επιμόρφωση ετήσιας διάρκειας πανεπιστημιακού επιπέδου με απαλλαγή από τη σχολική εργασία κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης.

Αναφορικά με τη στάση των πλειοψηφιών στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει ότι «τις κατέλαβε "αγωνιστικό πνεύμα" στην κατεύθυνση του συμβιβασμού και της συναίνεσης με αφορμή την 24ωρη απεργία της 18ης Μάη». Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Μπροστά στη Σύνοδο του Μπέργκεν και μόλις ο πρωθυπουργός είχε ολοκληρώσει τις δηλώσεις του για τη νέα ολομέτωπη επίθεση στην εκπαίδευση, τη δημαγωγική τακτική του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στο ξεθεμέλιωμα των εναπομεινάντων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, μπροστά στη συνεχιζόμενη λιτότητα και το χαμηλό επίπεδο των μισθών, ακριβώς τότε η πλειοψηφία των ομοσπονδιών έκρινε πως δε χρειάζεται να απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί και, ενώ υπάρχει η κηρυγμένη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας και μόνο για το Λεκανοπέδιο, ενώ οι παρατάξεις που στην ΑΔΕΔΥ ψηφίζουν υπέρ της απεργίας, στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τάσσονται ουσιαστικά υπέρ της απεργοσπασίας!!!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ