Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Χάλασαν τη φιέστα στο «Αττικα»

Την ώρα που η μεγαλοεργοδοσία μαζί με την κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενούς της εγκαινίαζαν τα «ΑΤΤΙΚΑ Πολυκαταστήματα», δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και άλλων ταξικών συνδικάτων της Αθήνας πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος.

Στην κεντρική είσοδο, στην οδό Σταδίου, χτες το απόγευμα στρώθηκαν τα κόκκινα χαλιά για να υποδεχτούν τους υψηλούς προσκεκλημένους των μεγαλεμπόρων. Ανάμεσά τους, βουλευτές και κυβερνητικοί παράγοντες, για την «προστασία» των οποίων επιστρατεύτηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στην οδό Αμερικής, στην είσοδο από την οποία μπήκαν οι εργαζόμενοι, βρέθηκαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις. «Εμποροϋπάλληλε, μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», «35ωρο, 7ωρη δουλιά, ανθρώπινα ωράρια ζητάει η εργατιά», «1.200 βασικό μισθό, κόντρα στη συναίνεση και τον αυταρχισμό», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν ανακοίνωση στους εργαζόμενους, που πήγαιναν ξανά για δουλιά το απόγευμα και μέχρι το τέλος των εγκαινίων. «Σήμερα το ΑΤΤΙΚΑ σας δίνει μια πρώτη γεύση, "εγκαινιάζοντας" τα 12ωρα και τα 15ωρα», τόνισε στους εργαζόμενους η Μαρία Τσαγκατάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, καλώντας σε συσπείρωση στα ταξικά τους σωματεία και το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ