Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π.Α.ΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Κάλεσμα αντίστασης και αγώνα

Αύριο, στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας η ταξική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο

Το ΠΑΜΕ στους δημόσιους υπάλληλους καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες τους

Eurokinissi

Το ΠΑΜΕ στους δημόσιους υπάλληλους καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες τους
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στην Ομόνοια στις 10 το πρωί, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ικανοποιούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι η επίθεση που έχουν εξαπολύσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, με τη στήριξη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μόνη απάντηση σε αυτή την κατάσταση αποτελεί η συντονισμένη αγωνιστική δράση όλων των εργαζομένων που η αποτελεσματικότητά της προϋποθέτει την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τη ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη διάλυση των ψευδαισθήσεων που καλλιεργεί ο ΣΥΝ περί δήθεν δυνατότητας ταυτόχρονης αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. Επίσης, τονίζεται ότι ένας ακόμα λόγος μαζικής συμμετοχής στην απεργία είναι ότι την επόμενη ημέρα πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Παιδείας της ΕΕ, με στόχο την αξιολόγηση - χειραγώγηση και την πλήρη κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν στο περιθώριο την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΠ), που στηρίζει τη στρατηγική του κεφαλαίου, και μαζί με τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις να διεκδικήσουν: 1.200, σύνταξη στο 80% του μισθού, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων κ.ά.

Μιλώντας στο «Ρ», ο Δ. Αγκαβανάκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Με τη νέα 24ωρη απεργία οι ταξικές δυνάμεις θέλουμε να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και γενικότερα των νέων αντεργατικών σχεδιασμών του κεφαλαίου. Να καταδικάσουμε εκείνους που συμπράττουν σε αυτή την κατεύθυνση - μεταξύ αυτών και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ. Αλλά και να δώσουμε την ταξική προοπτική έντασης των αγώνων που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την απόκρουση αυτής της πολιτικής και για την κατάκτηση δικαιωμάτων, αντίστοιχων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Από την άποψη αυτή η μαζική δυναμική παρουσία όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, είναι επιβεβλημένη».

Δημαγωγικές «αγωνιστικές» κορόνες

Προσπάθεια να συσκοτίσει το ρόλο της ως υποστηριχτή των αντεργατικών επιλογών του κεφαλαίου, έκανε και πάλι η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή την αυριανή απεργία.

Τη στιγμή που υψώνει δήθεν «αγωνιστικές» κορόνες, μιλά για την αναγκαιότητα του «διαλόγου». Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις ενώ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, υπονομεύουν την αυριανή απεργία κηρύσσοντας στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ