Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Καρπίζει ο σπόρος του αγώνα

Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα στο εργοστάσιο «Ολυμπιακή» και κοινή σύσκεψη των σωματείων με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Ενωμένοι και συντονισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου, συσπειρωμένοι γύρω από τα ταξικά συνδικάτα και με επικεφαλής το ταξικό Εργατικό Κέντρο Νάουσας και την Ομοσπονδία του κλάδου, να δώσουν τη μάχη για να αποτρέψουν τη νέα αντεργατική επίθεση του Λαναρά που αποφάσισε να στείλει στην ανεργία το 30% του προσωπικού που απασχολεί στα εργοστάσια των «Κλωστηρίων Ναούσης» σε Νάουσα, Θεσσαλονίκη και Εβρο. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Τοπική Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους των «Κλωστηρίων Ναούσης» και πέφτει σαν σπόρος σε γόνιμο έδαφος.

Ηδη οι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει πως δε θα δεχτούν καμία απόλυση, είτε είναι «οικειοθελής» είτε όχι. Χτες σε κοινή συνεδρίαση τα σωματεία των εργοστασίων Β' και Γ' των Κλωστηρίων αποφάσισαν πως αγωνιστικά θα αντιπαλέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας και σήμερα σε κοινή συνεδρίαση με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας θα σχεδιάσουν το συντονισμό της δράσης τους. Στο μεταξύ, με απόφαση του Κλαδικού Σωματείου «Κλωθό» οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Ολυμπιακή» των Κλωστηρίων αύριο Τετάρτη προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας.

Μονόδρομος ο ταξικός αγώνας

Το ΠΑΜΕ επικαλείται την ίδια την πείρα τους και τους καλεί να μην έχουν καμία αυταπάτη και να μη φάνε το παραμύθι περί δήθεν κρίσης των επιχειρηματιών. «Από τη μια μεριά τα κέρδη των εργοδοτών μεγαλώνουν υπέρογκα και από την άλλη οι εργαζόμενοι στον κλάδο συρρικνώνονται και χάνουν δικαιώματα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει πως αυτή η αντεργατική πολιτική αφορά όλο τον κλάδο και πηγάζει από τις συνθήκες της ΕΕ που ψήφισαν μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΣΥΝ. «Σήμερα υποκριτικά ζητάνε στην ΕΕ να εμποδιστούν οι αθρόες εισαγωγές της Κίνας στην ΕΕ. Είναι όμως οι ίδιοι (η ΕΕ) που ψήφισαν την απελευθέρωση της διακίνησης των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο την επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα των εργαζομένων».

Απέναντι σ' αυτή την επίθεση το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πιστέψουν στη δύναμή τους και να ορθώσουν το ανάστημά τους. Να μπουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση: «Ολοι οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά τους σωματεία σε συντονισμό με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους ανέργους, τη νεολαία, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν: Πλήρη και σταθερή εργασία, σύγχρονες συνθήκες δουλιάς, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, δωρεάν και σύγχρονες παροχές Υγείας και Παιδείας. Μόνο ο αγώνας αυτός μπορεί έστω προσωρινά να ανατρέψει τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, να βελτιώσει στο μέλλον τη θέση του εργαζόμενου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ