Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ»
Νέες απολύσεις στην επιχείρηση - γκέτο

Ούτε να αρρωστήσουν δεν επιτρέπεται οι εργαζόμενοι!

Σε σύγχρονο γκέτο για τους εργαζόμενους έχει μετατραπεί η εταιρία τηλεπωλήσεων «ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ», ιδιοκτησίας κ. Αθανασίου. Απολύσεις, εντατικοποίηση της δουλιάς, τρομοκρατία, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μισθοί με τη μορφή επιδομάτων, είναι τα όσα έχει επιβάλει η εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, η εταιρία απέλυσε δυο ακόμα εργαζόμενες από την επιχείρηση, γιατί «τόλμησαν» να κάνουν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Υπενθυμίζεται ότι το καθεστώς «γαλέρας» που επικρατεί στην «ΑΛΦΑ ΤΕΛΕΓΟΥΟΡΝΤ» είχε αποκαλυφθεί, όταν η εργοδοσία είχε απολύσει την εργαζόμενη Μαρία Γάτη, επειδή πήρε μέρος στην 24ωρη απεργία που είχε αποφασίσει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας στις 17 Μάρτη, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Η επίσημη δικαιολογία για την απόλυσή της ήταν ότι αρνήθηκε να τραγουδήσει τον ...ύμνο (!) της εταιρίας. Επίσης, η εταιρία ανάγκασε σε παραίτηση ακόμα μια εργαζόμενη, χωρίς, βέβαια, να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα της.

Ενδεικτικό των εργασιακών σχέσεων που έχουν επιβληθεί είναι ότι η επιχείρηση, παρότι στις περιοδικές δηλώσεις που καταθέτει στο ΙΚΑ αναφέρει ότι πληρώνει τους εργαζόμενους με βάση την ισχύουσα κλαδική σύμβαση εργασίας, στην πραγματικότητα εφαρμόζει δικό της «μισθολόγιο»! Ετσι, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν συμπληρώσει πωλήσεις αξίας 3.501 ευρώ παίρνουν το 20%, πλην του ΦΠΑ, επί των πωλήσεων που έχουν κάνει και όποιος τα συμπληρώσει θα πάρει τον κατώτερο μισθό που προβλέπει η σύμβαση!

Μάλιστα, ο εργοδότης, όταν καταθέτει στην Τράπεζα τα όσα χρήματα πληρώνει στους εργαζόμενους, τα βγάζει από προσωπικό του λογαριασμό με τη σημείωση ότι πρόκειται για δάνειο, όπως κατήγγειλε στο «Ρ» η απολυμένη Μ. Γάτη. Οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να αρρωστήσουν, καθώς η εταιρία δε δέχεται την άδεια γιατρού, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση δεν πληρώνει!

Επικρατεί μεγάλη εντατικοποίηση της δουλιάς, καθώς, όπως είπε η Μ. Γάτη, η εργοδοσία είναι συνεχώς πάνω από το κεφάλι των εργαζομένων. Το πρωί οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι στην επιχείρηση ένα τέταρτο νωρίτερα από την ώρα που πιάνουν δουλιά. Οποιος δεν έρθει ένα τέταρτο νωρίτερα, βρίσκει την πόρτα κλειστή!

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, που, από την πρώτη στιγμή, έκανε παρέμβαση στο χώρο και θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά, προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς, καταγγέλλει τις απολύσεις ως παράνομες και απαιτεί την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Διεκδικεί την εφαρμογή της ΣΣΕ, να σταματήσει η τρομοκρατία και ο εξαναγκασμός των εργαζομένων να τραγουδούν τον «ύμνο» της επιχείρησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για επαναπρόσληψη δεσμεύτηκε η «Βιβλιοδετική» (2010-02-27 00:00:00.0)
Ετοιμάζει «λουκέτο» (2010-01-05 00:00:00.0)
«Μποναμάς» απολύσεων! (2005-12-21 00:00:00.0)
«Καμένοι από χέρι» (2004-08-10 00:00:00.0)
Αποφασιστικά ενάντια στις απολύσεις (2003-11-04 00:00:00.0)
Απολύσεις στου "ΜΙΜΙΚΟΥ" (1999-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ