Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Για επαναπρόσληψη δεσμεύτηκε η «Βιβλιοδετική»

Νέες κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα και στον «Αρβανιτίδη» στη Θεσσαλονίκη

Την άμεση και δυναμική κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων βρίσκει απέναντί της η τρομοκρατία, με την οποία η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς.

Χτες, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και το κλαδικό συνδικάτο της Αττικής απαίτησαν με κινητοποίηση την ανάκληση της απόλυσης που ανακοίνωσε η διοίκηση της «ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» (Παιανία), προχτές, μια μέρα μετά την απεργία. Μετά τη δυναμική παρέμβαση, η εργοδοσία δεσμεύτηκε για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου εργαζόμενου.

Στη Θεσσαλονίκη, με νέες κινητοποιήσεις σήμερα Σάββατο, έξω από καταστήματα της αλυσίδας σούπερ Μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τον αγώνα κόντρα στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας που αρνείται να ανακαλέσει τις 4 απολύσεις εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και σε άλλους κλάδους θα διαδηλώσουν σήμερα έξω από το κατάστημα της Πλατείας Επταλόφου στους Αμπελόκηπους και το κατάστημα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Στη διάρκεια της εργατικής διαφοράς που συζητήθηκε την Πέμπτη στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, αρνήθηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις. Η επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει συνολικά την αντεργατική επίθεση. Καταστρατηγεί τα ρεπό, καθυστερεί την πληρωμή της προσαύξησης του 75% της τελευταίας Κυριακής του χρόνου, καθυστερεί να καταβάλει τις μηνιαίες αποδοχές και δεν πληρώνει την υπερεργασία.

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων ξεκαθαρίζει προς την επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ» ότι δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω και θα συνεχίσει τον αγώνα όσο διάστημα και αν χρειαστεί για την επαναπρόσληψη των 4 απολυμένων. Δεν θα δεχθεί καμία απόλυση ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον. «Δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται την κρίση αυτοί που πλούτισαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν από τις πλάτες μας», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ