Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»
Εντείνονται οι εκβιασμοί

Την αντεργατική επίθεση της «Νηματουργίας Βαρβαρέσος», που, με τη στήριξη του εργοδοτικού συνδικαλισμού θέλει να επιβάλει στους εργαζόμενους 6ωρη εργασία και αντίστοιχη μείωση των αποδοχών τους περίπου κατά 30%, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Η επιχείρηση ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ από 1 Μάρτη 2010 θέλει να μετατρέψει το 8ωρο σε 6ωρο. Η επιχείρηση ανακοίνωσε απολύσεις, διατηρεί «νοικιασμένους» εργάτες, μειώνει μισθούς και μεροκάματα. Μόνο τα 3 τελευταία χρόνια χάθηκαν πάνω από 80 θέσεις εργασίας και έκλεισε ένα εργοστάσιο. Την ίδια στιγμή, μέσω του συνδέσμου κλωστοβιομηχάνων, ζητά: Ελαστικοποίηση ωραρίων, δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, επιδοτήσεις για το ένσημο των εργαζομένων, επιδότηση θέσεων εργασίας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση της τιμής στο ρεύμα, κατά 50% , κατάργηση ή αναμόρφωση του ΟΜΕΔ , επιστροφή ΦΠΑ κ.λπ.

Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας δίνει η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης, ενώ χτες, σε παρέμβαση που έκανε το ΕΚ Νάουσας, η Επιθεώρηση Εργασίας ουσιαστικά απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Την ίδια στιγμή, η συμβιβασμένη πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ) στηρίζει την επιχείρηση ποδηγέτησης των εργαζομένων στο όνομα των προβλημάτων της εταιρείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ