Σάββατο 27 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πολύμορφες ετοιμασίες για τις 8 Μάρτη

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο ΠΑΜΕ - ΟΓΕ θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως, στις 6.30 μ.μ. Σήμερα το ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη

ΠΑΜΕ και ΟΓΕ δυναμώνουν τον αγωνιστικό τους συντονισμό για την οργάνωση των εργαζόμενων γυναικών (φωτ. από την πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα)
ΠΑΜΕ και ΟΓΕ δυναμώνουν τον αγωνιστικό τους συντονισμό για την οργάνωση των εργαζόμενων γυναικών (φωτ. από την πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα)
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον επόμενο σταθμό μετά τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη, δηλαδή για τα συλλαλητήρια που συνδιοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στις 8 Μάρτη, τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, αλλά και στέλνοντας μήνυμα άμεσης κλιμάκωσης και παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη λαίλαπα κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης.

Στην Αθήνα, το κοινό συλλαλητήριο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως.

Για την κλιμάκωση της πάλης και την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, το ΠΑΜΕ διοργανώνει σήμερα, στις 9 π.μ., στα γραφεία του (πλατεία Μητροπόλεως 10) σύσκεψη συνδικαλιστών, προέδρων συνδικάτων, Ομοσπονδιών κτλ. Μεταξύ άλλων, η σύσκεψη θα εστιάσει σε ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας των γυναικών, συνθηκών εργασίας κτλ.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της Ενωσης Γυναικών θα γίνει στις 8 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενώ για εκείνη τη μέρα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας κήρυξε 2ωρη στάση εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Το πρωί της ίδιας μέρας, θα γίνει εκδήλωση έξω από το εργοστάσιο «Μπετίνα», ενώ έχουν προγραμματιστεί περιοδείες και ομιλίες σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκει να δώσει νέα ώθηση στη δράση των ταξικών συνδικάτων για τις εργαζόμενες γυναίκες, να αυξηθούν οι πρωτοβουλίες μέσα στους τόπους δουλειάς, να ενισχυθεί η παρέμβαση ειδικά σε κλάδους και χώρους όπου πλειοψηφούν οι γυναίκες και γίνονται αντικείμενο πιο έντονων εκβιασμών κτλ.

Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που χτυπιέται ο κοινωνικός ρόλος της μητρότητας, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έχουν φτάσει στα ύψη, ενώ είναι πραγματικότητα και η εξίσωσή τους ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να προτάξουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να προτάξουν σύγχρονα αιτήματα που είναι σήμερα ώριμα και αναγκαία να ικανοποιηθούν, επειδή υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνικής προόδου και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη.

Την ίδια στιγμή, τα συλλαλητήρια στις 8 Μάρτη αναλαμβάνουν ρόλο γενικού και εφ' όλης της ύλης συναγερμού για το λαό, καθώς η αντιλαϊκή έφοδος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Το Ασφαλιστικό, ο «Καλλικράτης», οι απαιτήσεις των βιομηχάνων για μηδενικές αυξήσεις, το νομοσχέδιο για το σμπαράλιασμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας έχουν κιόλας ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου, καθιστώντας επιτακτική την οργάνωση της λαϊκής πάλης χωρίς αναμονή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τρίτη 8 Μάρτη συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (2016-03-06 00:00:00.0)
Ορθώνουμε ισχυρό μέτωπο αντίστασης στα μονοπώλια (2011-02-25 00:00:00.0)
«Παίρνουν τη σκυτάλη» την επόμενη Δευτέρα (2010-03-05 00:00:00.0)
Σύσκεψη συνδικάτων τη Δευτέρα (2009-11-14 00:00:00.0)
Καθοριστικής σημασίας οι πλατιές συσκέψεις (2009-02-26 00:00:00.0)
Οι αγώνες να χτυπούν στην καρδιά της αντιδραστικής πολιτικής (2008-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ