Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
Σύσκεψη συνδικάτων τη Δευτέρα

Επιτακτική η συμμετοχή όλων στη σύσκεψη που θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Να αποφασίσουν τις μορφές και την κλιμάκωση των αγώνων μετά και τις αποφάσεις κυβέρνησης και ΕΕ για νέα άγρια επίθεση στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να συζητήσουν για την καλύτερη επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 24 Νοέμβρη καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τα ΔΣ σωματείων, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, τις επιτροπές αγώνα, τις συντονιστικές επιτροπές, συνδικαλιστές και εργαζόμενους, σε σύσκεψη τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο Συνδικάτο οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).

Στην Αθήνα το πανεργατικό συλλαλητήριο έχει οριστεί στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος.

Το ΠΑΜΕ σημαίνει συναγερμό, υπογραμμίζοντας πως «η σύσκεψη αυτή θεωρείται επείγουσα και σημαντική, παίρνοντας υπόψη την κρισιμότητα της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται μετά και τις αποφάσεις που συνδιαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ΕΚΟΦΙΝ. Πρόκειται για αποφάσεις άγριας επίθεσης στα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα, στις εργασιακές σχέσεις και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ακόμα περισσότερο αναγκαία είναι αυτή η σύσκεψη, ύστερα και από την εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει εκ νέου συνολικά το "Ασφαλιστικό", αλλά και από τη δήλωση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων ότι η κυβέρνηση άμεσα θα προωθήσει νομοθετικά την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο 65ο ηλικιακό έτος για όλες τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους.

Η πρόσκληση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για συμμετοχή στους γνωστούς κοινωνικούς διαλόγους - απάτη, με στόχο να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της, αποτελεί θρασύτατη πρόκληση και επιστρέφεται ως απαράδεκτη από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή τους σε τέτοιους διαλόγους - εμπαιγμό που αβαντάρουν την κυβέρνηση και στη νέα αντεργατική επέλασή της. Θεωρεί αιτία "κήρυξης πολέμου" αυτήν την εξελισσόμενη πρωτοφανή αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τις μορφές και τις κλιμακώσεις που θα πάρει αυτός ο ταξικός πόλεμος θα τις αποφασίσουμε σ' αυτήν τη σύσκεψη όπου θα συζητήσουμε την καλύτερη οργάνωση του αγώνα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. Τα αντεργατικά μέτρα δε θα περάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ