Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΠ
Ξεκινά μεθαύριο νέος «διάλογος» με ΟΜΥΛΕ

Με την κινεζική πολυεθνική COSCO να έχει ήδη εγκατασταθεί στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων και να εισπράττει τα έσοδα, αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοέμβρη ο διάλογος μεταξύ των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΟΜΥΛΕ και Ενωση Λιμενεργατών και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ ΑΕ Γ. Ανωμερίτη. Πιο συγκεκριμένα χτες ο Γ. Ανωμερίτης, με επιστολή του, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου «σε συνεδρίαση κοινών διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τη συμφωνία της 10ης Νοεμβρίου».

Η συμφωνία αυτή αποτελεί καθαρό εμπαιγμό απέναντι στους εργαζόμενους, αφού δεν προβλέπει καμία ρητή διασφάλιση για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η σύμβαση παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ στην COSCO, που βρίσκεται σε ισχύ, προβλέπει εργασιακές σχέσεις για το προσωπικό της πολυεθνικής σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς. Επιπλέον σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για τις φορολογικές ελαφρύνσεις υπέρ της πολυεθνικής, από το κείμενο της συμφωνίας γίνεται ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή.

Με «πάτημα» αυτή την συμφωνία - κοροϊδία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ έληξαν την περασμένη Τρίτη τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αναδεικνύοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι του λιμανιού να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια τους, απομονώνοντας τους συμβιβασμένους, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και να συντονίσουν τον αγώνα τους με όλους τους εργαζόμενους γιατί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού πλήττει συνολικά τα λαϊκά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ