Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καθορίζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα

Ενώ οι δυνάμεις του συμβιβασμού τούς θέλουν έξω από τα σωματεία

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 19 Νοέμβρη, προχωρούν οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, ύστερα από απόφαση που πήρε το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10 το πρωί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, καμιά απόλυση - καμιά επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε χθες η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων με stage. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα. Το πρόγραμμα και η μορφή τους θα συγκεκριμενοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Χτες πραγματοποιήθηκε και η πανθεσσαλική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα εργαζομένων με stage που έχουν συγκροτηθεί στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, όπου και συγκροτήθηκε Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή. Αύριο Κυριακή, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας οργανώνει σύσκεψη για τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής των εργαζομένων με stage.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην ηττοπάθεια και τη συκοφάντηση με την οποία οι δυνάμεις του κεφαλαίου προσπαθούν να τους αφοπλίσουν, αποκαλύπτονται όλοι όσοι το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν δήθεν ως υποστηρικτές τους. Ο ρόλος των δυνάμεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που αρνούνται την ενιαία συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, αποκαλύφτηκε και στη συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Γεννηματάς». Ενότητα - Πρωτοβουλία (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ) αρνούνται την πρόταση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων για εγγραφή στα σωματεία των νοσοκομείων όλων των εργαζομένων. Η πλειοψηφία αρνήθηκε ακόμα και ψήφισμα της ΕΣΑΚ για έκφραση αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους με ελαστικές σχέσεις εργασίας που κινδυνεύουν με απόλυση. Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχθούν τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους και να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ