Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ
Αναδύονται τα αδιέξοδα των διαχρονικών ελλείψεων

Οι διαχρονικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος Υγείας σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο αποκαλύπτονται καθώς προχωρά το κύμα της πανδημίας της νέας γρίπης, αλλά και καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζει ο εμβολιασμός του προσωπικού των νοσοκομείων και ευπαθών ομάδων.

Στην τελευταία διατομεακή συνάντηση που έγινε στην Αθήνα εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ πρότειναν ακόμα και υποχρεωτικά μαθήματα στις δημόσιες μονάδες υγείας, ώστε να ενημερωθεί το προσωπικό τους - πέρα απ' τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η πρόταση, φαίνεται, ότι απλώς καταγράφηκε απ' την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καθώς χτες επανέλαβε τη σύσκεψη της διατομεακής στη Θεσσαλονίκη και μετά διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και ότι η ίδια θα εμβολιαστεί, παρότι δεν ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Πάντως, όσον αφορά την ετοιμότητα των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, η εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι αποκαρδιωτική. Μεγάλες ουρές καθημερινά στα νοσοκομεία που εφημερεύουν και ιδιαίτερα στα παθολογικά και παιδιατρικά τμήματα και στη συνέχεια πολύωρη αναμονή των ασθενών που περιμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, επιβάλλονται νέα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια. Λόγω των ελλείψεων των καθαριστριών και τις περικοπές στις Σχολικές Επιτροπές, αλλά και με δεδομένο ότι χιλιάδες καθαρίστριες «δουλεύουν με χύμα εργασιακές σχέσεις» οι γονείς των μαθητών του 23ου Δημοτικού Σχολείου στην Καλλιθέα πλήρωσαν απ' την τσέπη τους 10 ευρώ, ως «πρώτη δόση», για να μπορέσει η ωρομίσθια καθαρίστρια να παραμείνει λίγες ώρες παραπάνω για να διασφαλίσει την καθαριότητα στο χώρο. Η «δεύτερη δόση», επίσης 10 ευρώ, έχει οριστεί για τα μέσα του Δεκέμβρη...

Θάνατος 56χρονου

Ενας άνδρας 56 ετών με υποκείμενο χρόνιο αναπνευστικό και καρδιολογικό πρόβλημα, νόσησε από τη νέα γρίπη και πέθανε νοσηλευόμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από επιπλοκές των υποκείμενων νοσημάτων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ