Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ετοιμάζει σχέδιο δράσης

Συνεδριάζει μεθαύριο Δευτέρα

Με θέμα την οργάνωση της αντεπίθεσης στα αντιδραστικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, που τσακίζουν τις εργαζόμενες με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, συνεδριάζει τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία σημειώνει ότι πρέπει άμεσα να οργανωθεί η αντεπίθεση στα τρία αντιδραστικά νομοσχέδια «που κατέθεσε η κυβέρνηση και που επιφέρουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό. Στο όνομα της ισότητας δίνεται ένα ακόμη χτύπημα στις εργαζόμενες στο Δημόσιο με την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από 5 - 17 χρόνια. Δίνεται ένα θανατηφόρο χτύπημα στη μητρότητα».

Ενώ καταλήγει: «Η απαίτηση για προστασία της μητρότητας, για αναγνώριση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών των εργαζομένων γυναικών, η υπαρκτή ανισοτιμία των γυναικών στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα, επιβάλλουν τη διατήρηση της 5ετούς διαφοράς στη συνταξιοδότηση ανδρών - γυναικών. Επιβάλλουν τη μείωση συνταξιοδότησης όλων των γυναικών σε όποιο χώρο και αν εργάζονται, στα 55 ή στα 50 αν είναι βαριά και ανθυγιεινή δουλειά. Επιβάλλουν μέτρα προστασίας της μητρότητας. Οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου του ΕΚΟΦΙΝ δεν πρέπει να υλοποιηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ