Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Η θέση τους είναι δίπλα στο ταξικό κίνημα

Ξεκίνησε χτες το 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ

Με όπλο την ενότητα και τη δύναμη της οργάνωσής τους, οι χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού. Αυτό επιβεβαιώθηκε χτες πρώτη μέρα των εργασιών του 19ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ το οποίο και ολοκληρώνεται σήμερα με την εκλογή των νέων οργάνων της διοίκησης και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Παρουσιάζοντας έναν πλούσιο απολογισμό δράσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διαμαντής Μαυροδόγλου σημείωσε ότι για την οργάνωση της πάλης που θα αποκρούσει την αντεργατική - αντισυνταξιουχική πολιτική που χειροτερεύει τη θέση των συνταξιούχων είναι απαραίτητη η μαζικοποίηση των σωματείων. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο «να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των ταξικών δυνάμεων, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, ώστε η εργατική τάξη να αποτρέψει τα χειρότερα και να πάρει ό,τι της ανήκει αφού αυτή δημιουργεί τον πλούτο».

Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αγώνων είναι η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και η απομόνωση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, σημείωσε ο Κώστας Ζιώγας χαιρετίζοντας το συνέδριο ως μέλος αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που παραβρέθηκε, μαζί με το Γιώργο Μπουλούγαρη. Αναφερόμενος στα πανηγύρια του ιμπεριαλισμού για την «πτώση» του τείχους του Βερολίνου ο συνδικαλιστής Κ. Ζιώγας υπογράμμισε ότι οι μακελάρηδες των λαών προσπαθούν να συγκαλύψουν τη σημερινή βαρβαρότητα, καταλήγοντας με κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια της 24ης Νοέμβρη.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν επίσης ο Γιώργος Σκαρπάρης γενικός γραμματέας της Ενωσης Κυπρίων Συνταξιούχων, ο Π. Βαβουγιός πρόεδρος των πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Π. Τάτσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γ. Λέκκας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Χρ. Φράγκος εκ μέρος των συνταξιούχων του ΟΣΕ και ο Α. Καστριτσέας από το Σωματείο ΤΕΒΕ της Αθήνας.

Τέλος, στο συνέδριο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Βασίλη Γεωργαντά (Α' αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας) ως αναγνώριση για την προσφορά του στο κίνημα των συνταξιούχων, γενικά στους αγώνες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ