Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ρεσιτάλ υποταγής από την πλειοψηφία

Η εργατική τάξη πρέπει να συνδιαλέγεται, απάντησαν οι δυνάμεις της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) καταψηφίζοντας ψήφισμα που κατέθεσε, χτες, δεύτερη μέρα του 30ού συνεδρίου του ΕΚΘ η «Εργατική Ενότητα» για να μην προχωρήσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Την επιμονή με την οποία οι δυνάμεις του συμβιβασμού υπονομεύουν τον ενιαίο ταξικό αγώνα και καλλιεργούν τη διάσπαση των εργαζομένων, ανέδειξαν άλλωστε και τοποθετήσεις στις οποίες ειπώθηκε π.χ. ότι άλλο είναι οι εργαζόμενοι στα STAGE, άλλο οι υπόλοιποι.

Στον αντίποδα η «Εργατική Ενότητα» ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις για τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων κόντρα στην πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο. Το ΠΑΜΕ πρωτοστατεί στον ενωμένο αγώνα της εργατικής τάξης για να αντιμετωπιστεί η αντιλαϊκή, αντεργατική λαίλαπα που έρχεται, τόνισε ο εκπρόσωπος της Εργατικής Ενότητας Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Ιδιαίτερα για το Ασφαλιστικό είπε ότι θα χτυπηθεί και αυτή η άθλια κατώτερη σύνταξη, ενώ επισήμανε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναλλάξ νομοθετούν και εφαρμόζουν αυτό που απαιτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ